Fotod: Tallinna linnavalitsus kutsus võidupühaks tasuta kontsertidele

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdi plakat
Kontserdi plakat Foto: Tallinna linnavalitsuse pressiteenistus

Tallinna linnavalitsuse venekeelne pressitalitus kutsus täna laiali saadetud teates inimesi 8. ja 9. maiks Tallinnas Vene kultuurikeskusesse võidupüha puhul toimuvatele tasuta kontsertidele, eestikeelset teadet Raepress ei edastanud.

Teatele on lisatud kontsertide plakatid. 8. mail toimuva kontserdi pealkiri on «Võidu laulud». 9. mail toimuva kontserdi plakatil on kirjas «Meie võidu laulud» ning plakatit kaunistab ka Georgi lint.

Teine maailmasõda lõppes Euroopas 8. mail 1945, kui hakkas kehtima Saksamaa tingimusteta kapituleerumisakt. Euroopas tähistatakse Teise maailmasõja lõppu 8. mail. Venemaal tähistatakse võidupüha päev hiljem, 9. mail.

ÜRO Peaassamblee võttis Teise maailmasõja lõppemise tähistamise 60. aastapäeval, 22. novembril 2004. aastal vastu resolutsiooni, milles kuulutati 8. ja 9. mai mälestamise ja leppimise päevadeks. Resolutsioonis kutsuti üles igal aastal üht või mõlemat päeva sobival viisil tähistama ja avaldama oma austust kõikidele Teises maailmasõjas elu kaotanutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles