Loomaaeda lisandub iga päevaga uusi elukaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isane šimpans Pino sai 23-aastaseks.
Isane šimpans Pino sai 23-aastaseks. Foto: Inari Leimann

Jahedad tuuled ei lase päikesesoojust rannas nautida, mistõttu tuleb üha rohkem inimesi loomaaeda. See on tore, sest pea iga päev on loomaaial külastajaile pakkuda uudistamiseks mõni uus loom.

Elevandimaja endises ninasarvikuaedikus toimetab nüüd päevad läbi asjalikult ringi oranžikat karva jõesiga nimega Apelsin, troopikamaja otsapealses ekspositsioonipuuris saab aga uudistada kaht toredat Aafrikast pärit luitekassi.

Pesakastist viimaks ometi väljunud kaheksa kährikupoega müravad mööda puuri ringi. Sarvikrongad tõsteti talvekorterist välja vanade linnutiikide kõrval asuvasse suuremasse aedikusse. Koorus esimene sellekevadine lumekakupesakond. Kannatlik ja tähelepanelik vaataja võib märgata emalinnu tiibade vahelt paistvaid vastkoorunud tibusid.

Buhhaara hirvede kari on täienenud viie vasika võrra, emaloomad on juuni alguses sündinud vasikad juba ka külastajatele näha toonud.

Uus poegimiste laine tabas kameruni kääbuskitsi, pisikesed tallekesed jäävad aga antiloobimaja aedikutesse eemalt vaatamiseks. Külastajatele patsutamiseks kepsutavad laste loomaaias ringi noored ja tugevad kameruni kääbuskitsed, kes sellega juba harjunud on.

Jaanipäeval saab 23-aastaseks isašimpans Pino. Sel aastal otsustas loomaaed tähistada tema sünnipäeva koos rahvaga, sestap kutsutaksegi kõiki 24. juunil kell 12.30 troopikamajja pidulikule sünnipäevatordi üleandmisele.

Kingituseks sobivad Pinole tugevamad koerte mänguasjad, näiteks piiksuvad pallid. Loomaaia kõige kunstiandelisem šimpansitüdruk Betty on selleks puhuks erinevas tehnikas valmis joonistanud mõned meeleolupildid, mida huvilised soovi korral ka omandada võivad.

Laste loomaaias on välja pandud ka Tabasalu Teelahkme lasteaia 3–4-aastaste põnnide joonistuste ja meisterduste näitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles