Galerii: rahvusvahelise tantsupäeva balletigala Estonias

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusooperis Estonia tähistati nädalavahetusel rahvusvahelist tantsupäeva suurejoonelise galaetenduse ja tantsuauhindade jagamisega.

Tantsupäeva balletigalal andis Eesti Rahvusballeti peasponsor ERGO  kätte omanimelised tantsupreemiad 2014. Parima naistantsija preemia pälvis Abigail Sheppard ja parima meestantsija preemia Vitali Nikolajev.

Abigail Sheppard alustas tantsuõpinguid 2002. aastal Kanada Rahvusballeti koolis. Õpingute ajal tantsis ta kooli ja Kanada Rahvusballeti lavastustes. 2011. aastal kolis ta Amsterdami, et jätkata õpinguid Hollandi Rahvusballeti Akadeemias ning esines samuti rahvusballeti etendustes. Alates 2012. aasta sügisest on Abigail Eesti Rahvusballeti tantsija. Vitali Nikolajev on lõpetanud Tallinna Balletikooli 1986. aastal ja tantsinud seejärel Eesti Rahvusballetis, alates 2001. aastast solistina. 

Balletigalal sai publik näha Vanemuise verivärsket balletti La Dolce Vita, mis inspireeritud Nino Rota muusikast ja Fellini filmidest, samuti fragmente Eesti Rahvusballeti lavastustest. Külalistena tegid kaasa Maria Baranova ja Tuuka Piitulainen Soome Rahvusballetist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles