Taavi Aas: pealinn ootab riigilt teistsugust abipaketti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Taavi Aas.
Tallinna abilinnapea Taavi Aas. Foto: Peeter Langovits

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul tuleks Reformierakonnal välja töötada ja koostada kauaoodatud abipakett töötuse vähendamiseks ja tööhõive parandamiseks kogu riigis ning esitada esmalt selline pakett omavalitsustele, ka Tallinnale tutvustamiseks.

Aas kommenteeris eile linnavolikogu istungil Reformierakonna fraktsiooni algatatud abipaketi eelnõud, et Tallinna eelarve täitumise numbrid ning lisaks sellele isegi positiivse lisaeelarve koostamise võimalikkus tõestavad vastupidist – Tallinn on majandamisega ja rahaasjade korraldamisega ka majandussurutise tingimustes edukalt toime tulnud.

Eelmisel aastal kaotas Tallinn tulumaksu eraldamise määra alandamisest 11,93 protsendilt 11,4-le arvestuslikult ligi 126 miljonit krooni. Prognoosi järgi on kaotus tulumaksumäära alandamisest tänavu 152 miljonit krooni. Niisamuti kaotas Tallinn käibemaksu tõusuga eelmisel aastal 26 miljonit krooni, tänavune kadu on 52 miljonit krooni.

«Samuti on täiesti alusetu Reformierakonna väide, nagu ei oleks Tallinn püksirihma pingutanud – oleme seda teinud ja kaugeltki mitte vähe ning samas nende kärpimiste tõttu suure kriitika osaliseks saanud,» nentis Aas. «Kinnitan veelkord, et opositsioonierakondade väited, justkui oleks Tallinn finantsraskustes, on pehmelt öeldes põhjendamatud.»

Abilinnapea rõhutas, et linna investeeringutes on esikohal Euroopa Liidu vahendite maksimaalne kasutamine ning välisrahastusega projektide omafinantseerimise tagamine, ent paraku sõltub ka välisrahastuse saamine vabariigi valitsuse otsustest ning nii mõnegi projekti teostamine on selle taha toppama jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles