Reformierakond esitas linnavalitsusele abikäe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu istung.
Tallinna linnavolikogu istung. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakonna fraktsioon algatas eilsel Tallinna linnavolikogu istungil abipaketi eelnõu, millega soovitakse parandada pealinna finantsseisu 800-900 miljoni krooni võrra aastas.

«Aastad on näidanud, et Tallinna linnavalitsus ei ole võimeline mõistlikult majandama,» ütles Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer. «Esitasime omapoolsed ettepanekud eelarvepositsiooni parandamiseks eesmärgiga tagada linna tuumikülesannete täitmine, et oleks piisavas mahus rahastatud lasteaiad ja ühistransport ning linn suudaks investeerida arengusse.»

Reformierakonna ettepanekud Tallinna kulude vähendamiseks.

1. Linna majandamis- ja tegevuskulude kärbe, mis annaks linnaeelarvele juurde 200 miljonit krooni.

2. Vähendada linnavalitsuse ja linnaosavalitsuste reservfondi kaks korda, kuna seda kasutatakse mittesihipäraselt ja sellest rahastatakse ebaotstarbekaid kulusid nagu filmide tootmine, raamatute trükkimine, reklaamikampaaniate korraldamine jne. Kokkuhoid oleks 15 miljonit krooni.

3. Tallinna TV sulgemine annaks säästu 20 miljonit krooni.


Reformierakonna ettepanekud linna tuluallikate laiendamiseks:

1. Hoonestusõiguse müük ja linnavara üürimine. Üürist ja rendist laekub linnaeelarvesse sel aastal 100 miljonit krooni, linna eesmärk peaks aga olema teenida 300 miljonit aastas. Linnavalitsusel tuleks välja töötada hoonestusõiguse müügi ja linnavara üürimise kava ning esitada see linnavolikogule 1. septembriks 2010.

2. Eurorahade taotlemine ja tõhusam kasutamine. Välisrahastuse osakaal 2010. aasta linnaeelarves on 340 miljonit krooni. Linn peaks võtma eesmärgiks tõsta seda summat 700 miljoni kroonini.

3. Detailplaneeringute menetlemise kiirendamine eesmärgiga soodustada investeeringute ja töökohtade tulekut Tallinnasse. Töötada välja konkreetsed meetmed välisinvestorite toomiseks Tallinnasse ning esitada need linnavolikogule 1. septembriks 2010.

4. Kultuuripealinna ettevõtmiste rahastamise tagamine ja panustamine Tallinna reklaamimisse välismaal. Tallinna külastavate turistide teenindamiseks tekivad lisatöökohad, kasvab tulu ja suureneb maksumaksjate hulk.

5. Linn peaks oluliselt rohkem taotlema maid munitsipaalomandisse. Mida rohkem maad saab tsiviilkäibesse, seda kiiremini areneb linn ja tekivad uued töökohad. Linn peaks kaardistama perspektiivsed riigi omandis olevad maatükid ning esitame vastava nimekirja volikogule 1. septembriks 2010.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles