Estonia tähistab rahvusvahelist tantsupäeva galaetendusega

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1959: Estonia balletis “Esmeralda”.
1959: Estonia balletis “Esmeralda”. Foto: arhiiv

Laupäeval, 3. mail toimub Rahvusooper Estonias rahvusvahelisele tantsupäevale pühendatud balletigala. Traditsiooniliselt antakse üritusel üle ERGO tantsupreemiad Eesti Rahvusballeti nais- ja meestantsijale.

Balletigala esimeses osas saab näha Vanemuise uhiuut balletti «La dolce vita» . Giorgio Madia ballett «La dolce vita» Nino Rota muusikale jõudis Vanemuises maailmaesietenduseni käesoleva aasta 30. aprillil balletitrupi 75. aastapäevaks. Ühevaatuseline ballett on inspireeritud Fellini samanimelisest filmist, selle valguskujunduse on teinud Giorgio Madia, kostüümid Adriana Mortelliti ja lavakujunduse Maarja Meeru.

Ürituse teises osas  on laval Eesti Rahvusballeti solistide ja külalissolistide esituses kaunimad numbrid kaasaegsetest ja klassikalistest ballettidest. Gala peaesinejateks on Soome Rahvusballeti esitantsijad Maria Baranova ja Tuukka Piitulainen, kes esitavad pas de deux «Talisman» samanimelisest Drigo balletist. Maria Baranova ja Sergei Upkini esituses saab lisaks näha Diana ja Acteoni pas de deux’d Pugni balletist «Esmeralda».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles