Saksa tipp-poliitik: tahame Eestilt bürokraatiavaba asjaajamist õppida

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torsten Albig ja Andrus Ansip
Torsten Albig ja Andrus Ansip Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Festivali «Saksa kevad» raames Tallinna väisanud Saksamaa tipp-poliitiku, Schleswig-Holsteini liidumaa juhi ja Tallinna sõpruslinna Kieli endise linnapea Torsten Albigi sõnul on sakslastel eestlastelt üht-teist õppida - näiteks bürokraatiavaba asjaajamist.

Albigi sõnul on pealinna Tallinn teinud oma arengus tohutu hüppe. «Suurepärane linn,»  leidis ta. «See, kuidas kõrvuti eksisteerivad modernne, tehnika viimane sõna ning keskaegne kultuuripärand, on äärmiselt muljetavaldav,»  sõnas Albig, kes esmakordselt külastas Eestit viie aasta eest.

Albigi sõnul on Läänemere-äärsetel riikidel palju kokkupuutepunkte ning Eestit ja Saksamaad seob ühtne hansa-ajalugu. «On palju asju, mida Saksamaal tasuks Eestilt õppida, näiteks asjaajamise, virtuaalmeditsiini jt. valdkondades. Digivaldkond, aga ka siinne transpordikorraldus pakub meile suurt huvi,»  sõnas ta.

«Saksamaal öeldakse innovaatiliste lahenduste kommentaariks, et seda ei saa teha, see läheb liiga kalliks. Eesti näitab kogu maailmale, et saab küll ja see tasub end ära. Töötame bürokraatia vähendamise kallal ning tihti tuuakse selles vallas Eestit eeskujuks.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles