Prügihunt õpetab ka sel aastal lapsi prügi sorteerima

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Prügihunt võtab osa projekti «Säästva tarbimise ja jäätmeinfolava esitlused Harjumaal» raames toimuvatest esitlustest koolides ja lasteaedades.


Prügihundi kelle kaasabil viiakse läbi erinevaid mänge, mis õpetavad lapsi prügi sorteerima. Esimese avaliku üritusena viidi läbi esitlused Põhja-Tallinna turvapäeval, 28. aprillil Salme Kultuurikeskuses.

Infolava esitlustel, millest saab igal aastal osa tuhandeid lapsi, on oluline roll laste keskkonnateadlikkuse tõstmisel, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Keskkonnateadlikkuse tõstmine on pikaajaline protsess ning sellega tuleb järjepidevalt tegeleda. Projektiga kujundatakse laste käitumisharjumusi, ärgitatakse sorteerima prügi, säästma keskkonda ja hoolima ümbruskonnast.

Motiveerimaks lapsi aktiivselt kaasa mõtlema saab iga klass või rühm endale keskkonnatemaatilisi õppematerjale. Iga laps saab värviraamatu, mis ei ole lihtsalt värvimiseks, vaid selle sisu aitab ka läbi erinevate matemaatiliste ülesannete tõsta laste teadlikkust jäätmete liigiti kogumisest. Lisaks värviraamatule saab iga klass või rühm õppematerjalina jäätmeteemalise doominomängu ja mängukaardid, mis aitavad mõista, kuidas prügi sorteerida.


Jäätmeinfolava esitlusi on Tallinna Keskkonnaamet korraldanud juba alates 2001. aastast. Koolid ja lasteaiad hakkavad esitlusi broneerima juba varakult ning seetõttu broneeriti 2014. aasta kevadised esitluste ajad täis juba vähem kui nädalaga. Projektist võtab osa ning esitlusi viiakse läbi peale Tallinna ka teistes omavalitsustes Harjumaal, kokku kaheksas vallas ja linnas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles