Fotod: suurimat hulka tallinlasi elektriga varustav kaablitunnel läbis uuenduskuuri

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval võttis Elektrilevi ehitajalt vastu täielikult uuendatud Ida piirkonnalajaama kaablitunneli Lasnamäel.


Ligi aasta kestnud ehitustööd maksid 495 000 eurot ja parandasid elektrivarustuskindlust 31 800 Lasnamäe elanikule.

1980. aastate keskpaigas ehitatud Ida-nimeline Kivila tänaval asuv piirkonnaalajaam varustab Tallinna alajaamadest suurimat hulka pealinlasi. Lisaks varustab Lasnamäge elektriga veel kolm piirkonnalajaamast Ülemistel, Irus ja Vesse tänaval.

«Pealinnas näeme õhuliine vähe – võrk on viidud maa alla ja rohkemate tehnovõrkude puhul koondatud tunnelitesse. Viimaste aastatega oleme uuendanud neli Tallinna viiest kaablitunnelist,» ütles Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend. Tema sõnul on tunnelite ehitamine küll kulukas, kuid hilisemad hooldustööd ja kaablite lisamine seevastu soodsam. “Nii ei sega me linnaliiklust ning puudub vajadus kaeve- ja pinnasetaastamise töödeks,” selgitas Tiisvend.

Mustakivi tee all ja kõrval kulgevas 350meetrises kaablitunnelis viis ehitustööd läbi peatöövõtja AS Elero. Paigaldati 5,25 kilomeetrit kaableid, taastati tunneli seinad ja kandekonstruktsioonid, uuendati täielikult valgustus-, signalisatsiooni- ja ventilatsioonisüsteemid ning paigaldati tulekahju avastamise süsteem. Tööde tulemusel vähenes elektrikatkestuste oht ja paranes võimekus rikete korral kiiresti reageerida.

Tallinnas jõuab elekter alajaamadest tarbijateni eelkõige maakaablite ja viie suurema kaablitunneli kaudu. Lisaks Lasnamäe Ida tunnelile on Elektrilevi suurimad kaablitunnelid Kristiines Endla tänaval ja kesklinnas Tõnismäel, Estonia puiestee, Narva maantee ja Viru väljaku all.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles