Õpilasmalevatesse pääsevad kiiremad registreerujad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse malevasuve avamine.
Mulluse malevasuve avamine. Foto: Peeter Langovits

Eile alanud õpilasmalevatesse registreerumine tõi kokku üle 2600 avalduse, malevarühmade poolt pakutavatele kohtadele pääsevad need, kes registreerisid ennast esimeste seas.

Sihtasutuse Õpilasmalev juhataja Maarja Saavik ütles BNSile, et noorte rühma paigutamine toimub ankeetide laekumise järjestikkuse alusel ehk siis kes ees, see mees. Igas rühmas on poiste ja tüdrukute kohad, mis jaotuvad enamasti võrdselt. Mõnes rühmas võib jaotus olla ka teisiti, vastavalt tööandja soovile ja nõudmistele. Kokku on malevakohti tänavu 1000.

Saaviku sõnul püüab sihtasutus anda noortele malevasse pääsemisest teada nii kiiresti kui võimalik. «Ankeetide töötlemine võtab sellise mahu juures päris rohkelt aega ehk siis valdavalt saavad noored kinnituse rühma pääsemise kohta kahe nädala pärast,» ütles Saavik.

Kolmapäeva õhtu seisuga oli malevasse soovijaid kokku 2645. Kõige populaarsemateks osutusid loomaaia ja Statoili rühmad ning kõige enam soovisid noored oma malevasuve veeta Nõmmel ja Pärnus.

Õpilasmalev on suunatud 13-18-aastastele noortele ja selle eesmärk on töökasvatus ning sotsiaalse kompetentsi kujundamine. Möödunud aastal osales õpilasmaleva rühmades üle Eesti 4400 noort, neist 820 olid tallinnlased.

Tallinna Õpilasmaleva tegevust kureerib Tallinna linnavolikogu 20. veebruari 2003 otsusega loodud Sihtasutus Õpilasmalev. SA Õpilasmalev suurimad toetajad on Tallinna linn ja Eesti Noorsootöö Keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles