Tallinna Linnatranspordi AS-i bussihanke võitis MAN

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna bussiliinidel sõidavad ka praegu MANi bussid.
Tallinna bussiliinidel sõidavad ka praegu MANi bussid. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Linnatranspordi AS-i (TLT) juhatus kinnitas oma tänasel koosolekul 20 uue bussi ostmise riigihankes edukaks pakkujaks firma MAN Truck & Bus AG.


Hanke raames soetab TLT 15 tavalist 12 meetri pikkust ning viis 18,75 meetri pikkust liigendbussi. Kõigi nende ühissõidukite diiselmootorite heitenorm on Euro 6 ehk bussid on eriti keskkonnasõbralikud.

Oma pakkumuse linnaliinibusside tarnimiseks esitasid peale MAN-i veel Scania CV AB ning Iveco Czech Republic,a.s. Hanketingimustest lähtuvalt osutus edukaks MAN Truck & Bus AG pakkumus, mille maht on 4,3 miljonit eurot.

«Praegu ei ole Eestis ühegi bussioperaatori käsutuses Euro 6 parameetritele vastvat bussi,» ütles TLT juhatuse esimees Enno Tamm.

Kõik 20 uut bussi peaksid Tallinna jõudma 2014. aasta jooksul. Mullu ostis TLT 40 uut MAN-i bussi, millest pooled oli 12-meetrised ning pooled liigendbussid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles