Üritused: mida teha Tallinnas volbriööl ja 1. mail?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volbriöö nõiad. Pilt on illustratiivne.
Volbriöö nõiad. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tallinnacity tegi väikse ülevaate linna volbripidudest ja 1. mai sündmustest.

Volbripeod

Klubis Venus tähistatakse aprilli viimasel päeval volbriööd suure mölluga, mille peaesinejaks Põhja-Tallinn.  Et pidu kestaks varajaste hommikutundideni, selle eest hoolitseb DJ Raigo Brauer ning nõiad paneb lendama Sauza Tequila. Pilet kell 23-24 maksab 3.50 eurot, alates keskööst 7 eurot. Esimesel tunnil kõik joogid poole hinnaga.

Volberdajad on oodatud ka Amigosse nõidade tantsuööle, kus muusikat valib DJ Vaido Pannel ja müstilised ürdikokteilid segab kokku Jägermeister. Pilet maksab  5 eurot, naistele sissepääs kogu öö tasuta.

Klubis Hollywood peetakse Power Hit Radio sünnipäevapidu ja peo tõmbavad käima Erki Sarapuu, Andres Aljaste, Andres Puusepp, Marek Talivere ja Urmas Kolsar.  Naistele kuni 00.30 sissepääs tasuta, pilet maksab kell 23-24 5€ / klubiliige 4,5€, pärast seda 8€ / klubiliige 6€.

Klubi Chocolate (Mere pst.6 E) lubab aga volbriööks muutuda võimsaks peolaevaks, mille pardale oodatakse volbrilisi öö läbi tasuta.

Sauel Vanamõisa vabaõhukeskuse katusega terrassil toimub rokkiv volbriöö, mille peaesinejaks on Teele Viira oma bändiga, mõistagi ka volbrituli ja lendavad nõiad. Väravad avatakse kell 19, pilet maksab 6 eurot.

1. mai

Vabaduse platsil tähistatakse Euroopa päeva. Kell 11 avab  president Toomas Hendrik Ilves  Euroopa päeva. Järgneb 10-aastaste laste ajaloolise ühispildi tegemine Vabaduse väljaku servas treppidel ning kell 11.30 toimub aasta eurooplase väljakuulutamine ja autasustamine. Kogu päeva vältel leiab aset Urmas Vaino jutusaate avalik esitlus. Laval on teiste külaliste hulgas Juhan Parts (kell 12.30), Astrid ja Rainer Nõlvak (kell 13) ning Kristi Parro (kell 14).

Kell 15 algab suur sünnipäevakontsert «Peeter Oja 10 aastat Euroopas». Laval on Hanna-Liina Võsa, Karl-Erik Taukar, Nele-Liis Vaiksoo, Kaire Vilgats, Dagmar Oja jt. Kell 16 toimub parima õpilasfirma autasustamine ja saatkondade reisimängu võitjate väljakuulutamine.

Õpilasfirmade turul kauplevad teiste hulgas ka Junior Achievement Eesti korraldatava õpilasfirmade võistluse 2014. aasta kolm parimat: DK Koolitus, mis pakub lastele eesti- ja venekeelseid suhtlemiskoolitusi, kõrvaklapiklambreid valmistav EasyClip ja töövahendusteenust pakkuv Sants.

 Eesti Vabaõhumuuseumisse oodatakse kell 10-16 põneva kavaga saunapäevale, kus saab tutvuda erinevate Eesti paikade ja ajastute saunakommetega. Kevadlaadalt saab osta kodumaist talukaupa ja ehedat käsitööd.

 Muuseumi taludes tutvustatakse saunaskäimisega seotud tegevusi seebikeetmisest ja õlletegemisest saunas lihasuitsutamiseni. Huvilised saavad õppida ja uudistada suitsusaunade kütmist kolme erineva sauna juures, lisaks köetakse Läänemaa kombe kohaselt vihtlemiseks ka suurt reheahju.

Toimuvad õpitoad ja vestlusringid sauna raviomaduste, saunakommete ja vaimse kultuuripärandi teemadel. Vaadata saab Võro Seltsi koostatud näitust Võrumaa suitsusaunadest. Kolu kõrts pakub maitsvaid kevadisi roogasid, kõrtsi ees esineb pilliklubi Söepõletajad.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles