Vaata, millised artistid pälvisid sõltumatu tantsu auhinna!

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kanuti Gildi Saal

29. aprillil tähistati rahvusvahelist tantsupäeva. Selle päeva puhul anti traditsiooniliselt Kanuti Gildi SAALis välja auhinnad sõltumatu tantsu tegijatele.

Kanuti Gildi SAAL koostöös Eesti Teatriuurijate ja -kriitikute Ühendusega tunnustas Eesti sõltumatu nüüdistantsu tegijaid 2013. aasta tegevuse eest. Sõltumatu tantsu auhinda antakse välja alates 2003. aastast. Auhinna väljaandmist toetas aastatel 2003-2008 Philip Morris Eesti ning alates aastast 2010 Eesti Kultuurkapital. 

Eesti sõltumatu tantsu auhindade laureaadid 2013. aasta tegevuse eest

Kadri Noormets ja Kadi Maria  «an hour of» - tund vabastavat kohalolu. Tegemist on intensiivse kohalolu-lavastusega, see on meditatiivne ja vabastav tund liikumise, valguse klubimuusika rütmides, mis aktiviseerib publiku kehataju ja tekitab omalaadse mõtete laboratooriumi.

Mart Kangro «waiting for tomorrow» - performatiivne paus. Kangro soololavastus kujutab ootuste, kõhkluste ja unistuste seisundeid, miniatuurseid ja täpselt orkestreeritud aususe-hetki, kus inimene laval etendab rohkem endale kui publikule, kutsudes vaataja oma maailma diskreetseks tunnistajaks.

Lisaks sellele anti välja ka juba traditsiooniks kujunenud Henri Hüti nimeline muusikalise kujunduse eripreemia, mille pälvis Artjom Astrov 2013. aasta loomingu eest.

Žüriisse kuulusid:

Madli Pesti (Eesti Teatriuurijate ja -kriitikute Ühendus)

Riina Oruaas (Eesti Teatriuurijate ja -kriitikute Ühendus)

Priit Raud (Kanuti Gildi SAAL)

Triinu Aron (Sõltumatu Tantsu Ühendus)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles