Ragn-Sells: Savisaare tasuta prügivedu säästab kohvitassi jagu raha kuus

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Eesti juhtiva jäätmekäitlusettevõtte AS-i Ragn-Sells juhi Rain Vääna sõnul on Tallinna linnapea munitsipaalprügila idee kokkuhoiu nimel küsitav, sest prügiveo kulud ühe pealinna inimese kohta kuus on samas suurusjärgus kohvitassi maksumusega kohvikus.


«Jäätmekäitlusteenuse hindade langus või sootuks tasuta jäätmevedu on muidugi atraktiivsed lubadused. Siiski tähendab see ühe keskmise leibkonna jaoks vähem kui 0,5 protsendilist kokkuhoidu kuu kogukuludelt. Tallinna linna eelarvele tooks see aastas aga hinnanguliselt viie miljoni euro suuruse lisakulu,» ütles Vääna.

Tema sõnul on täiesti vastuoluline ka Tallinna idee keskkonnahoiu seisukohast. «Plaan hakata olmejäätmeid Tallinna Prügilasse matma on jäätmehierarhia kõige madalam tase. Prügilate aeg on ammu möödas, sest need ei ole keskkonnasõbralikud. Täna on märksõnadeks võimalikult suur taaskasutuse osakaal ning ümbertöötlemine,» tõdes Vääna.

Kohalik omavalitsus peaks keskenduma ettevõtluskeskkonna arendamisele mitte turgu moonutavate ärimonopolide loomisele, nentis Ragn-Sellsi juht.

Jäätmekäitlusettevõte Ragn-Sells AS on Rootsi perefirma Ragn-Sellsföretagen AB tütarettevõte Eestis. Ragn-Sells ekspordib taaskasutatavaid materjale viieteistkümnesse eri riiki. Ettevõttes töötab 270 inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles