Lugejad jagavad: nendes kohtades on Tallinnas suurimad parkimismured

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamajas on sisekvartali teed auklikud. Pildil salme ja Valgevase tänav.
Kalamajas on sisekvartali teed auklikud. Pildil salme ja Valgevase tänav. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lugejad jagasid Tallinncityga parkimisprobleeme üle kogu linna.

Ühe Tallinncity lugeja teatel on parkimisega probleeme Lõime tänava merepoolses otsas. Teine lugeja andis teada, et Kalamajas, Salme kuulturimaja ümbruses olevad tänavad on täis pargitud ürituste ajal, kuna seal pole korralikku parklat. «Väga tore on koju tulla ja parkida ma ei tea kuhu, kuna kodutänav on kultuurihuvilistest idiootseid autoomanikke täis. Probleemiks on ka see, kui pere peale on 3 autot + autokäru,» kirjutas nördinud lugeja.

Lugejad teavitasid ka, et aadressil Kirsi 6/8 on 216 korteri peale 50 parkimiskohta ning samasugune mure on ka aadressil Tuulemaa 14, kus ahe maja peale on 18 parkimiskohta, kuid kortereid kokku üle 100.  Veel andis lugeja teada, et Mustamäel, TTÜ ümber olevat kõik ümberkaudsed kortermajade esised on tudengite autosid täis pargitud.

«Meie maja juures algas probleem teeremondist, mis keelas ühel pool tänavat parkimise. Tavaliselt sõidan õhtul tiiru peale kogu kvartalile ning pargin suvalise maja ette. Kui Maxima valmis saab, siis väheneb parkimisvõimalus veelgi. Samas on meeletult hoovialasid, kuhu parkida ei või ning seisavad tühjana,» kirjutas üks lugeja. « Kinnisvara peaks minema kinnisvarafirmade kätte, kes korraldaks koos linnaga parkimise ning paigaldaks iga parkimiskoha ette vooluvõtu kohad. Parkimine läheks küll tasuliseks, aga mugavus paraneks tunduvalt,» leidis ta.

Teise kommentaatori meelest on probleemne Asula tänav. «Kui toimub mingi jalgpalliüritus Lilleküla staadionil, siis on kogu tänav on võõraste autode poolt kinni pargitud. Samas on ka olnud olukordi, kus oma maja elanik saab trahvi valesti parkimise pärast. Kaose tekitab reguleerimata ja reglementeerimata olukord, kus keegi ei vastuta ja kannatavad süütud koduomanikud,» kirjutas nördinud kommentaator.

«Tihti on vaja viia Kawe Plaza majja dokumente. Siiamaani sai leida Pärnu mnt ääres vaba koha,pannes kella armatuurile jõudsin 15 min. jooksul ära käia. Nüüd tulevikus kui üldse ei saa peatuda, see on välistatud,» on teine lugeja nördinud.

Väga suuri raskusi on lugejate sõnul autole koha leidmisega Kristiine linnaosa Marja piirkonnas - Kuldnoka, Kirsi, Sõstra tänavatel ja nende ümbruses. «Maju kerkib juurde ja linna detailplaneering näeb ette seal parkimiseks sobivate alade vähendamist. Ei hakka siin kurtma, et haljasalad on rikutud ja ma ei saa kodu juurde autot parkida, sest pole ruumi. Oman autot olude sunnil ja pargin pidevalt kodust väga kaugele (põhimõtteliselt haljasaalale ei pargi), kuid ega ka seal kaugemal pole ju ruumi,» kirjutas lugeja.

Parkimisega on probleeme ka Nõmme kandis Lehola ja Hiiu nurgal asuva viiekordse maja juures. «Nendel inimestel oli võimalus enne kasvõi Hiiu tänavale parkida, nüüd on üks tänava pool nende akende all parkimiseks keelatud ning sugugi mitte selle ühistu palvel,» kirjutas lugeja.

«Tulge vaatama, kuidas pargitakse autosid Lasnamäel keset ristmikku, haljasalasid, ülekäigu kohtadele ja kõikvõimalikese mõeldavatesse kohtadesse, sest ette nähtud parkimiskohad ja sõidutee ääred on täis pargitud,» kutsus üles üks kommentaator.

«Vilde tee 80 Mustamäel, seal on puhta hullumaja! Neljal elanikul 4 autot olemas, kokku teeb 16 ja pool parkimis kohtadest läinud! Pealeg mingi taksopark ja klubi ka veel, firmaautod võiksid olla firma parklas,» pahandas lugeja.

«Uus-Tataris on võimatu autoga inimesel elada - see on diskrimineerimine! Eriti maja nr.9 elanikel,» kirjutab teine pahane lugeja. «Elanikke on 20, parkimiskohti 4 ja kui korrakski julged auto jätta kusagile tänavaäärde, et korraks tuppa joosta, siis on kohe hagijad oma lipikud klaasivahele poetanud. Mis linn see küll on kuhu olen oma kodu loonud,» avaldas lugeja nördimust.

Kõige hullem on mõne lugeja meelest ikkagi olukord kesklinnas ja südalinnas. «Siin on hoovid ajalooliselt väga väikesed, majad aga suured, autosid palju ja parkida pole kusagil, sest kesklinnas on lisaks ka palju võõrasid autosid pidevalt parkimiskohta otsimas. Ka tasulisel kohal on kohad täis. Talvel aga ei koristata korralikult lundki ära, parkimiskohti veelgi vähem,» nentis lugeja.
«On arusaamatu, miks peab inimene maksma suurt raha, et saaks omaenese elukoha juures oma isiklikku autot hoida!?» paiskas lugeja õhku küsimuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles