Heakorrakuul maksab kassi kiibistamine viis eurot

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassipoeg.
Kassipoeg. Foto: Elmo Riig / Sakala

Heakorrakuu raames võimaldatakse tallinlastele kiibistada ja registreerida oma kass vaid viie euro eest.


Lemmikloomade märgistamine mikrokiibiga kiirendab ja lihtsustab kaotsi läinud looma kokkuviimist omanikuga ning aitab kaasa hulkuvate loomade arvu vähendamisele. Alates 2015. aasta algusest muutub Tallinna linnas peetavate kasside kiibistamine kohustuslikuks.

Sooduskampaania jooksul toimub Tallinna linnaosades 20 kiibistamise aktsiooni, mille raames paigaldatakse kassidele riisitera suurune mikrokiip ja andmed kantakse Tallinna lemmikloomaregistrisse. Loomaomanikul tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument ja kassi vaktsineerimistunnistus. Tasuda saab ainult sularahas.

Kasse kiibistavad loomakliinikute veterinaarid. Mobiilsete aktsioonide korral toimub vastuvõtt kinnises ehitussoojakus. Teenust osutab Keila Loomakliiniku veterinaar Jaak Jõks, tel 58 325 248. Kohapeal saab kasse ka vaktsineerida ja soetada parasiiditõrjevahendeid (ussirohud, kirburohud, puugitõrjevahendid).

Info kiibistamisvõimaluste kohta on kirjas keskkonnaameti kodulehel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles