Nimeta baar parandas heliisolatsiooni

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nimeta baar Suur-Karja tänaval.
Nimeta baar Suur-Karja tänaval. Foto: Martin Ilustrumm

Nimeta baar investeeris paremasse heliisolatsiooni 15 000 eurot, mille eest uuendati täielikult baari lagi ning teostati teisi müra summutavaid töid.

Nimeta baari tegevjuhi Marko Annioni sõnul arvestati heliisolatsiooni projekteerimisel spetsiifiliselt just Nimeta baari ja Suur-Karja tänav 4 hoone omapäraga.

«Oleme teinud omalt poolt kõik baarist kostuva heli summutamiseks,» ütles Annion.

Tema sõnul mõõdetid mürataset viimati 10. ja 11. aprillil, osalema olid kutsutud ka kõik majaelanikud, kesklinna valitsuse ning munitsipaalpolitsei esindajad. Ametnike juuresolekul seatud helitase ning läbiviidud mõõtmised kinnitasid, et müra ei kandu ruumidesse, millele ettevõttele võimaldati ligipääs.

«Mürataset mõõdeti nii hommikul, õhtul kui öisel ajal ning kõik toimingud teostas sõltumatu testimislabor Töökeskkonna Uuringud OÜ. Nimeta Baari kohal asuvas korteris mõõdetud müratase jäi maksimaalse helivõimenduse korral lubatust kaks korda väiksemaks ehk praktiliselt ei olnud seda võimalik tavapärasest taustamürast eristadagi,» lisas Marko Annion.

Nimeta Baari eestvedamisel on alates tänavu veebruarist peetud linnavalitsusega aktiivselt läbirääkimisi kõigile pooltele mõistliku lahenduse leidmiseks vanalinna turvalisuse ja rahu tagamisel. Nii hakkasid alates veebruarist nädalavahetusel öösiti Suur-Karja tänava baaride esistel avalikku korda hoidma täiendavalt ka eraturvafirma patrullid. Suur-Karja tänava baaride esistel ja ustel turvakontrolli tugevdamine on andnud reaalselt nähtavaid tulemusi avaliku korra tagamisel ning politsei kinnitusel on väljakutsete arv sellesse piirkonda vähenenud.

Viidates vajadusele tagada vanalinnas avalik kord, otsustas Tallinna kesklinna valitsus käesoleva aasta alguses piirata kahe Suur-Karja tänaval asuva baari lahtiolekuaegasid keskööni. Tallinna halduskohus toetas Nimeta baari taotlust esialgse õiguskaitse kohaldamiseks ning peatas kesklinna vanema vastavasisulise korralduse täitmise esialgu kuni aprilli lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles