Raekoja platsi kohvihinnad kõiguvad kõvasti

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välikohvikud Raekoja platsil.
Välikohvikud Raekoja platsil. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna Raekoja platsi terrassidel pakutava kohvi hinnad ulatuvad pooleteisest ligi nelja euroni. Võrdluse aluseks on tavaline must kohv ilma igasuguste lisanditeta.


Kui Vanaturukaelast Raekoja platsile minna, jääb esimesena teele restoran Kaerajaan. Teenindaja laiutab kurvalt käsi – kohvimasin olevat katki. Aga kui masin töötab, siis maksab kohvitass 2.20. Kõrvalasuvas restoranis Troika maksab kohv 2.90. Paar sammu eemal, restoranis Maharaja on kohvitassi hind 2.50. ning veel sammuke edasi ja ongi platsi kõige odavam kohvitass leitud - restoranis Liisu Juures maksab kohv vaid 1.60.

Järgmised asutused on kõrvuti asuvad Kehrwieder ja ja Rae restoran, mõlemas maksab kohvitass 2.90. Üle Mündi tänava minnes jääb ette Vana Toomas, kus kohvitassi hind on 3.90, järgmiseks tuleb Revalia, kus tass kohvi maksab 2.90 ja rea lõpetab Maikrahv, kus kohvi hind on jällegi 3.90.

Raekoja platsi kolmandale küljele jäävad restoran D.O.M., kus kohv maksab 3.50 ning Karl Friedrich, kus kohvitassi hind on kolm eurot. Raekoja all asub kohvik Kolmas Draakon, kus kohv maksab kaks eurot.

Erinevalt õlle hinnast, mis Raekoja platsi väliterrassidel samuti oluliselt kõigub, ei oska umbes poolte asutuste ettekandjad kohvi hinda peast öelda ja peavad selle menüüst järgi vaatama. Siiski kinnitavad kõik nagu ühest suust, et ka päikeselisel kevadpäeval pole õlu ainus soositud jook, vaid ka kohvi tellitakse üsna palju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles