Mõigu asum Tallinna külje all saab uue veevärgi

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rae vallavalitsus

Rae valla Mõigu asum saab uue veevärgi ning kolm rekonstrueeritud tänavat, Järveküla ja selle lähiümbrus parema veesurve, sest piirkonda rajatakse uus  survetõstepumpla. Ehitustööde lõpp on planeeritud 2015. aasta kevadesse.

Rae vallavanem Mart Võrklaev ja AS Elveso juhatuse liige Indrek Metusa sõlmisid ehituslepingud AS Nordecon juhatuse liikme Avo Amburiga, et asuda ellu viima projekti «Mõigu asumi vee ja kanalisatsiooni torustike ja tänavavalgustuse rekonstrueerimine ja teekatete taastamine ning Järveküla III astme survetõstepumpla rajamine».

Lepingu järgi saab Mõigu piirkond uue vee – ja kanalisatsioonitorustiku, lisaks rekonstrueeritakse kolme tänava teed ja tänavavalgustuspostid ning Järvekülla ehitatakse survetõstmispumpla.

Vallavanem Mart Võrklaeva sõnul on tegemist valla jaoks suure projekti elluviimisega, mis parandab elukvaliteeti mitme asumi elanikel. «Mõigu asum saab peale ehitustööde lõppu kaasaegse väljanägemise ja kvaliteetse torustiku ning Järveküla, Assaku ja Rae külade elanikud parema veesurve».

Indrek Metusa nendib, et Mõigu piirkonna aastakümneid tagasi rajatud torustik on amortiseerunud ja sellest tulenevalt on tänasel päeval tööde maht väga suur. Kokku rekonstrueeritakse ligikaudu 2,8 kilomeetrit torustikku, millest ca 1,5 kilomeetrit on vee- ning ca 1,3 kilomeetrit on kanalisatsioonitorustikku. Koos torustike rekonstrueerimisega Mõigus tehakse korda Kaabli, Juhtme ja Kuusekese tänavate katted ja valgustus. 

Planeeritud ehitustööde kogumaksumus on koos käibemaksuga 1, 42 miljonit eurot. Projekti rahastavad SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse Euroopa Ühtekuuluvusfond (ÜF), Rae vald ja AS Elveso. Euroopa Ühtekuuluvusfond rahastab torustike rekonstrueerimist ja survepumpla rajamist 874 188 euro ulatuses ning AS Elveso eelarvest investeeritakse lisaks 142 405 eurot. Teedeehitust ja tänavavalgustuse rekonstrueerimist finantseerib vald ning teehoiuspetsialist Ain Puna teatel on valla eelarvest planeeritud Mõigu piirkonna kolme tänava katte ja tänavavalgustuse uuendamisse 405 350 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles