Volikogu saab Kalamajast 2000 allkirja tasulise parkimisala vastu

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kaart.postimees.ee/Katri Karing

Üle 2000 tallinlase kinnitas oma allkirjaga soovi, et Kalamaja peab jääma tasulise parkimise alast välja.


Tänasel linnavolikogu istungil annavad allkirju kogunud opositsioonipoliitikud Liisa Pakosta (IRL) ja Katja Ljubobratets (Reformierakond) need linnavalitsusele üle.
 
Ljubobratetsi sõnul sai ta allkirju kogudes hulganisti näiteid, mis kinnitavad, et tegelikuks probleemiks on linnas liikluse korraldamatus. «Ilmarise kvartali elanikud, kelle avaldustele viidates tahtis linnavalitsus tasulise parkimise ala kogu Kalamajale laiendada, on taotlenud nii parkimist reguleerivate liiklusmärkide paigaldamist, kui ka läheduses asuva tühja platsi parkimisplatsiks muutmist. Paraku jäid linnavalitsuse kõrvad nende palvetele kurdiks ning nähti vaid võimalust linnakassat täita.»

Liisa Pakosta sõnul pole linnajuhtimine kasiino, kus hea õnne peale panuseid tehakse. «Alles tänavu veebruaris vaatas linnavolikogu üle uuringutel põhineva Tallinna parkimise arengukava aastani 2014, kus on analüüsitud ka tasuliste parkimisalade laiendusi, ja Kalamaja suunast pole seal piuksugi. Vastupidi, räägitakse parkimiskohtade märgistamisest, liikluse rahustamisest ja vajadusest kergliiklusteede järele,» kinnitas Pakosta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles