Savisaar tabab rohelise kaardi kasutamisvõimalust ka Helsingis

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: SCANPIX

Tallinna linnapea Edgar Savisaar tegi täna ettepaneku korraldada Tallinnas seminar, et kaaluda Tallinna ühiskaardi Helsingis ja Peterburis kasutamise võimalusi.

Savisaar tegi ettepaneku täna Pariisis rahvusvahelise linnalise arengu assotsiatsiooni INTA  juhatuse koosolekul. Plaani kohaselt võiks seminar teoks saada INTA ürituste sarja Metro in Progress raames järgmise aasta jaanuaris, teatas Raepress.

«Arvestades kahe linna vahel pendeldavate inimeste hulka, oleks ühise transpordikaardi kasutajaid arvestatav hulk,» tõdes Savisaar.

Helsingit külastab aastas ligikaudu 155 000 tallinlast kokku üle 500 000 korra ning Tallinnas käib aastas pisut alla miljoni soomlase, külastusi on kokku 1,4 miljonit. Teise teemana on kavas Helsingi ning Peterburi esindajatega  arutada mobiilparkimise ühtse maksukeskkonna loomist.

Nii ühistranspordi kui mobiilse parkimise teemat on Helsingiga arutatud varemgi, ent seni on ühtse süsteemi loomise plaan takerdunud administratiivsete probleemide taha. „Selleks, et mõlemale linnale oluline inimeste vastastikune liikumine veelgi mugavamaks teha on mõistlik teema suurema ürituse raames põhjalikult läbi arutada ning kokkulepped sõlmida,“ ütles Savisaar.

Savisaar lisas, et Tallinn soovib kaasata arutellu ka Peterburi.

Savisaar on mõjuka rahvusvahelise linnalise arengu assotsiatsiooni INTA asepresident käesolevast aastast.

INTA on rahvusvaheline  mittetulundusorganisatsioon, mis asutati Prantsusmaal 1976. aastal. Organisatsioon ühendab erinevaid linnade arengusse puutuvaid osapooli, sh nii riigi kui kohalike omavalitsuste poliitikuid, ettevõtjaid, arhitekte, teadusasutusi. 2013. aasta lõpus oli organisatsioonil 3245 liiget kokku sajast riigist, Tallinn on organisatsiooni liige alates 1999. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles