Pildid: stipendium tulevasele audioloogile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna andis kuulmishäiretega inimeste heaks tegutsev MTÜ Audiere koos Eesti kõrva-nina-kurguarstide ning pea- ja kaelakirurgide seltsiga Tallinnas Mustpeade Majas üle stipendiumi Tartu Ülikooli eripedagoogika tudengile Maris Kruusmaale.

Stipendiaanina saab Kruusmaa alustada õpinguid Suurbritannias Manchesteri ülikoolis audioloogia eriala magistriõppes. Ta on teine stipendiaat, kes MTÜ Audiere toel Manchesteri õppima asub. Eelmise stipendiumi sai Maret Lepplaan. Manchesteris juhib eestlaste magistriprogrammi dr Kai Uus.

Eestis kuulmisteadust ei õpetata ning sellele erialale spetsialiseerujaid pole viimase kahekümne aasta jooksul juurde tulnud. Samas kasvab iga aastaga varakurtuse all kannatajate hulk. Audioloogi töö on ka kurtide ja sisekõrva paigaldatud implantaate kandvate patsientide ravi ja rehabiltatsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles