Vestlusring näitusel „Raul Meel. Dialoogid lõpmatusega"

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raul Meel esindab 1970.–1980. aastate eesti kunstiuuenduse radikaalset tiiba ning teda tuntakse eesti kunsti kõige nimekama autodidakti ja autsaiderina.
Vaatamata keerulistele oludele suutis ta nõukogude perioodil tegutseda iseseisva kunstnikuna ja jõudis oma töödega Euroopa avangardkunsti näitustele. Meel oli esimene eesti kunstnik, kes pälvis laiema rahvusvahelise tunnustuse. Tema autoripositsioon masinakirjaluuletajana oli sedavõrd marginaalne, et tal puudusid pidepunktid Eesti kohalike kunstitraditsioonidega. Lihtsam oli end siduda Läänes loodud uute kunstinähtustega, nagu konkreetne luule, installatsioonikunst, kontseptualism. Inseneriharidus võimaldas Meelel oma ametivaldkonnast kunstiväljale üle tuua põnevaid kujundeid, mis muutunud keskkonnas omandasid üha uusi tähendusi.

Kunstniku positsioonist Eesti kunstimaastikul ning tema intensiivsetest isetekkelistest dialoogidest Lääne avangardiga räägivad äsja avatud näitusel Raul Meel ja Eesti Kunstiakadeemia Kunstiteaduste Instituudi juhataja Andres Kurg. Publikul on hea võimalus tutvuda lähemalt nii kunstniku enda kui ka tema töödega ning saada vahetu ülevaade näitusest.

Vestlusring on avatud kõigile huvilistele.
Näitus „Raul Meel. Dialoogid lõpmatusega" on avatud 2. korruse suures saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles