Muuseumiöö: Öös on tähti - Raul Meel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kunstiajaloo elav klassik Raul Meel ning püsiekspositsiooni tähtteosed

Muuseumiöö 2014 programm

Kumu kunstimuuseumis toimuva Eesti tuntuima neoavangardi esindaja kunstnik Raul Meele näitus „Dialoogid lõpmatusega" haakub igati selleaastase Muuseumiöö teemaga. Meel on täht, seda nii eesti kunstiajaloo elava klassikuna kui konkreetse luule esindajana, kelle 1960.–1970. aastatel masinakirjas teostatud kujundid ja visuaalne poeesia olid radikaalselt uuenduslikud loomingulised väljundid. Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli tudengid pakuvad Muuseumiööl omapoolse tõlgenduse Raul Meele loodud tekstipiltidele.

Ühtlasi on muuseumikülastajal võimalus üle vaadata püsiekspositsioon ja tutvuda valitud tähtteostega, mille tähendusi ja tagamaid publikule sel ööl lähemalt avatakse. Ka Kumu sisehoovis leidub palju huvitavat – sel suvel astuvad sealse arhitektuurse keskkonnaga dialoogi mitmed põnevad installatsioonid.

Ajakava:

20.00–22.00 Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli 26. lennu tudengid üllatavad publikut oma etteastetega Raul Meele näitusel „Dialoogid lõpmatusega"

19.00 – 22.00 Kunstiteadlane Helena Risthein tutvustab Kumu kunstimuuseumi tähtteoseid:

19.00 (eesti keeles) / 19.30 (vene keeles)
Jaan Siirak. Verduni katedraal sõjapurustustes. 1924

20.00 (eesti keeles) / 20.30 (vene keeles)
Jüri Palm. Nekroloog kodanik N. surma puhul. 1975

21.00 (eesti keeles) / 21.30 (vene keeles)
Aili Vint. Päikeseloojang. 1969

Samuti on veel viimaseid päevi avatud näitus „Elektromagnetiline. Põhjamaade moodne kunst 1918–1931" ja graafikakabinetis saab uudistada näitust „Marju Mutsu. Ofordis tabatud hetk".

Näitused „Kirjaoskus – kirjaoskamatus. Tallinna XVI Graafikatriennaal" 5. korruse kaasaegse kunsti galeriis ning „Visvaldis Ziediņš. Ümberkirjutised Läti kunstiajaloos" 4. korrusel on Muuseumiööl suletud.

Sissepääs muuseumisse järjekorra alusel kuni kl 22.30

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles