Kumu Dokumentaal. Pandora lubadus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Režissöör Robert Stone, USA 2013, 87'
Inglise keeles

„Energiaküsimus on muutunud kaasaegses maailmas üheks teravamaks probleemiks. Kui saaks fossiilkütuste ja alternatiivenergia lobistamise peale kulutatud aja ja raha kuidagi kütuseks konverteerida, poleks meil enam ühtki muret sellega, kuidas oma elektrimahukat elu ülal pidada. Vaatenurki on samapalju kui arvajaid ja täit ülevaadet pole teemast kellelgi. Ometigi ollakse justkui kokku leppinud, et keset tuba seisvast roosast elevandist me ei räägi. Selleks elevandiks on tuumaenergia.

Tuumaenergia on sedavõrd demoniseeritud, et akadeemikuna võrdub selle kaitsmine lahingusse minekuga. Just seda ongi siin filmis teinud mitmed arvestatavad analüütikud ja mõtlejad, kes selgitavad samm-sammult, miks tuumaenergia kasutuselevõttu tuleks suuremas plaanis tõsiselt kaaluda. „Pandora lubadus" esitab veenvad argumendid tuumaenergia kaitseks ja igal võitleval ökoaktivistil tasuks film läbi vaadata, et näha asju ideoloogilisest kinnismõttest veidi erinevalt."

Tristan Priimägi

Koduleht:http://robertstoneproductions.com/film/pandoras-promise-2/

Film linastub Kumu Dokumentaali keskkonnakuu raames.
Täname: Eesti Roheline Liikumine, Rainer Rohtla

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles