Muuseumiöö: Öös on tähti. Improvisatsioonilised kosmilised helid Põhjatähe all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Muuseumiöö 2014 programm

Näitusega „Põhjala lummuses. Eesti kunstnikud Põhjamaades" kaasnev publikuprogramm Adamson-Ericu muuseumis otsib kunstile skandinaaviapäraselt kargeid interpretatsioonivõimalusi. Muuseumiööl loome koos publikuga näitusele eksperimentaalse helitausta, vaadeldes teoseid erinevatest vaatepunktidest ning muutuvas valguses. Selles on abiks improviseerivad muusikud Anna-Liisa Eller ja Taavi Kerikmäe, kelle loodavat heli võib külastaja täiendada, kasutades loomingulisi akustilisi vahendeid. Eksperimentaalse muusika ja Põhjalast inspireeritud kunsti sümbioos avab tuntud eesti meistrite teoseid läbi „kosmilise" elamuse.
Muuseumiööl on huvilistele avatud Adamson-Ericu muuseumi kõik saalid. Tutvuda saab näitusega „Põhjala lummuses. Eesti kunstnikud Põhjamaades", milles käsitletakse eesti kunstnike loomekontakte Põhjalaga ja selle tähendust Eesti kunsti- ja kultuuriloos 19. ja 20. sajandil.

Muuseumiöö programmi Adamson-Ericu muuseumis toetab Eesti Kultuurkapital.

Sissepääs muuseumisse järjekorra alusel kuni kl 22.30

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles