Gregorian - Winter Chants Tour

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

GREGORIAN


«Gregorian Winter Chants Tour»



15. detsember


Nokia Kontserdimaja



Gregorian on Saksamaa bänd, mis esitab gregoriaani laulust inspireeritud kaasaegseid pop ja rock kompositsioone. Gregoriaani laul on alates 6. sajandist mõjutanud Euroopa kultuuri väga tähtsa ja lahutamatu osana. Tallinnas ei esineta just esmakordselt ja nii siin kui 10 aastat kestnud tuuridel mujal Euroopas, aga ka Venemaal ja Jaapanis on muusikuid alati saatnud suur publikumenu.


Originaalse gregoriaani laulu olemuse edastamise huvides on bänd valinud endale lauljaid Briti katedraalikooride ning vaimulike seminaride liikmete seast. Tulemuseks on kaheksa ülipuhast meeshäält, kellele lisandub inglihäälega Amelia Brightman. Grupi esimene album «Masters of Chant Chapter I» (1999) tõusis kohe maailma muusika edetabelite tippu. Gregoriani omapärased kõlavärvid tõmbasid bändile kiiresti maailma tähelepanu ja aja jooksul on kollektiivi esinemistesse hakatud suhtuma kui iseseisvasse muusikažanri.


15 tegutsemisaasta jooksul on Gregorian salvestanud enam kui 200 laulu 11 albumil ja 6 DVDl. „Gregoriaanlaste” salvestused on pälvinud kuld- ja plaatinaplaate 16 riigis.


Detsembrikuises Tallinnas võib Gregorianilt kuulda nii jõululaule kui töötlusi maailma kullavarast - Céline Dijonilt, Madonnalt ja Desirelessilt, aga ka klassikalisi rocki kompositsioone ansamblitelt The Beatles, U2, Led Zeppelin, AC/DC, Queen, Aphrodite's Child, Deep Purple, Metallica, Rammstein, Nightwish  kuid ka menulugusid lauljailt Phil Collins, Eric Clapton, Mylène Farmer jpt. Lugusid esitatakse ka Gregoriani uuelt albumilt “Masters of Chant - Chapter 9“, mille salvestas 2013. aastal Sony Music Saksamaal. 


15. detsembril tervitab meid Eesti Vabariigi pealinnas Tallinnas unikaalne ansambel  Gregorian oma tuuril «Gregorian Winter Chants Tour», taas Nokia Kontserdimajas!



Mai lõpuni kehtib piletitele allahindlus 15%
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles