Pärnu maantee aluspinnas osutus nigelaks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maantee tee-ehitusel valitses ka täna vaikus. Niikaua, kui eksperdid pole aluspinnase uurimist lõpetanud, ei juhtu seal midagi.
Pärnu maantee tee-ehitusel valitses ka täna vaikus. Niikaua, kui eksperdid pole aluspinnase uurimist lõpetanud, ei juhtu seal midagi. Foto: Tairo Lutter

Pärnu maantee trammitee rekonstrueerimise tellinud Tallinna Linnatranspordi ASi (TLT) teatel ei tehta tee-ehitusel praegu töid seetõttu, et eksperdid uurivad tee aluspinnast.


Vahepeal räägiti sellest, et olevat mingid probleemid risti trammitee alt läbi minevate kaablite või torudega, hiljem selgus, et ebameeldiva üllatuse põhjustas ehitajatele tee all oleva pinnase konsistents.

«Hetkel objektil suuremaid pinnase- ja kaevetöid ei toimu ja eksperdid tegelevad olukorra hindamisega. Täpsustatud info alusel on tegemist mitte niivõrd teealuste trassidega, kui ilmnenud kahtlustega aluspinnase kandevõimes ja selle piisavaks osutumises. Seetõttu teostatakse täiendavaid pinnaseuuringuid, mille tulemustest saame teha tehnilised järeldused ja edasistes töödes neile toetuda. Kuid kõik praeguste uuringutega seonduv ei muuda tööde lõpptähtaegasid,» ütles TLT pressiesindaja Sirje Roht.

Ta lisas, et nii nagu ehituse peatöövõtja Merko Ehituse esindaja kinnitas, hakkavad esimesed trammirööbaste tarned toimuma mai lõpus. «Enne rööbaste mahapanekut on vaja veel ära teha väga palju tööd – aluspinna ettevalmistamine, kommunikatsioonide ümbertõstmine ja kindlustamine, trammitee jaoks betoonaluse rajamine ja palju muud. See kõik peab olema rööbaste saabumise ajaks ära teostatud, alles siis saab hakata rööpaid maha panema,» põhjendas Roht, miks vanad rööpad ja liiprid nii vara üles võeti.

Ta lükkas ümber ka ilmselt inimtühjast ehitusplatsist põhjustatud kuulujutu, nagu oleks üks riigihange õigel ajal tegemata jäänud, mis võivat põhjustada hilinemisi materjalide saabumisel. «Tallinna Linnatranspordi AS-i hangetega probleeme ei ole. Kõik meie hanked on kooskõlastatud nii Tallinna linna kui majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga, kuna tegemist on paljusid osapooli hõlmavate suuremahuliste töödega. TLT ei ole tegemas ka ühtki täiendavat hanget, mis puudutaks neljanda trammiliini rekonstrueerimist,» kinnitas Roht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles