Arhitektid toimetavad nüüd Arhitektuurikatlas

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektuurikatla avamine Kultuurikatlas oli värvikas.
Arhitektuurikatla avamine Kultuurikatlas oli värvikas. Foto: Liis Treimann

Kultuurikatlana tuntud Tallinna vana elektrijaama ühte ossa ehitatud ruumides pandi eile pärastlõunal podisema Arhitektuurikatel.

Eesti Arhitektuurikeskuse juht Raul Järg ütles, et sellest tuleb tõeline arhitektuuri kodu. «Siia kutsutakse külalisi, siin korraldatakse sündmusi, saadakse targemaks, kogetakse uusi asju. Usume, et sellest paigast saab tulevane Tallinna kultuurisüda.» Tema sõnul tehti otsus Kultuurikatlasse kolida Tallinna mereäärse piirkonna väljaarendamise plaanide ajel ning tulevase raekoja ja mitmete uute kultuurile pühendatud hoonete lähedus sai oluliseks argumendiks.

«Arhitektuurikatla asupaiga valimise juures oli meile tähtis ka uue ja vana sünergia – Arhitektuurikatel väärtustab elektrijaama vana ruumi ja on hea näide sellest, kuidas Eesti arhitektid oskavad vanale uut lisada. Meie kõrval avatakse juba juunis Energiakeskus, kaugemal on Lennusadam jne – kogu mereäärse avamine on vana väärtustamisele üles ehitatud ja seda mõtteviisi toetab ka Arhitektuurikatel,» rääkis Järg.

Turistid ja linnarahvas saavad Kultuurikatla ja Arhitektuurikatla ruumidest parema ülevaate siis, kui kogu maja valmis saab. Aga arhitektidel on mõistagi eriti hea meel olla selle suure kultuurimaja esimeseks pääsukeseks.

Arhitektuurikatla arhitektuurse lahenduse töötasid välja QP arhitektid, sisekujunduse eest vastutas Ruumilabor, ehitas Astlanda Ehitus koos Ranna ja Tuulbergiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles