Tallinn: alates kella 10st peab linnasüda olema jalakäijate päralt

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn
Tallinna vanalinn Foto: Tõnu Kruusimäe

Tallinna esindajate ja turismi erialaliitude ühisnõupidamisel vaadati üle linna valmisolek turismi kõrghooajaks ning kaardistati veel viimased kitsaskohad, mis tuleb enne saabuvat suve lahendada.  Leiti, et kaubaveod vanalinnas peavad olema lõppenud kella 10ks hommikul, mil linnasüda peab olema jalakäijate päralt.

Nõupidamisel arutati turismitaristu, heakorra, liikluskorralduse ja avaliku korraga seotud küsimusi. Nõupidamisel osalenud tõdesid üksmeelselt, et on toimunud edasiminek prügiveo korraldamisel Tallinna vanalinnas hommikutundidel. Kaubavedude kellaaegadest kinnipidamise saavutamiseks korraldavad turismi kõrghooajal politsei ja munitsipaalpolitsei koostöös regulaarseid reide vanalinnas.

Turismi tipphooajal, kui linnas on tavapärasest oluliselt rohkem inimesi, on kõrgendatud ka tähelepanu avaliku korra tagamisele. Reisikorraldajad, giidid ja bussijuhid peavad kinni pidama turismibussidele kehtestatud peatumisnõuetele vanalinna ümbritsevas tsoonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles