Täna avaldatakse õpilasmaleva rühmade nimekiri

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasmalevlased.
Õpilasmalevlased. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Täna kell 14 avaldab SA Õpilasmalev oma kodulehel tänavuste malevarühmade nimekirja, mille hulgast saab iga Tallinna noor vanuses 13-18 aastat valida endale kõige õigema ja sobivama.


Rühmade nimekirja avaldamine on eelsoojenduseks 29. aprillil kell 15.00 algavale registreerimisele, teatas sihtasutus.

Eesootaval suvel võimaldab SA Õpilasmalev malevakohti ligi 1000 pealinna noorele, mis on 200 võrra rohkem kui möödunud aastal. «Tänu Tallinna linna järjepidevale toetusele panustamaks noorte töökasvatusse ja kvaliteetse vaba aja veetmise võimaluste loomisse, saime sel aastal võtta eesmärgiks viimase viie aasta suurima osavõtjate arvuga malevasuve korraldamise,» rääkis SA Õpilasmalev juhataja Maarja Saavik.

«Nii linnaväliste kui linnasiseste malevakohtade arvu kasvamise tõttu saab ehk nii mõnigi möödunud aastal joone alla jäänud noor lõpuks oma esimese unustamatu malevakogemuse, mida veel aastaid positiivse sõnaga meenutada.»

Lisaks suurenevale malevlaste üldarvule on oma 12. malevasuve ootuses sihtasutusel pakkuda noortele nii mõndagi uut. «Peamised tööülesanded on jäänud noortel ikka samaks, kuna seadus piiritleb üsna rangelt, kuidas ja mida alaealine tööalaselt ette võtta võib, kuid püüame jätkuvalt pakkuda noortele uuel suvel uusi väljakutseid. Seepärast võib leida lisaks marjakorjamisele, heakorratöödele, turbarabahooldusele ja haljastustöödele uudsena abitöid kodumaa hotellides ja SPA-des. Igapäevast hotellimajandamist ja köögipoolt saavad noored lähemalt näha nii pealinnas kui ka Pärnus,» selgitas Saavik.

Möödunud aastal noorte seas eriti populaarseks osutunud Statoil Fuel & Retail Eesti AS-ga koostöös korraldatud rühmad toimuvad ka sel aastal ning kütusefirma on jätkuvalt suurima mahuga tööandja. «Eelmisel aastal oli antud koostööprojekt meie jaoks esmakordne ja väljakutseterikas oma spetsiifilisuse ja erandlikkuse poolest, kuid suve lõpuks jäid kõik osapooled vägagi rahule ning saame taaskord rõõmsaid ja asjalikke malevanoori juunist augustini pealinna kütusejaamades usinalt tegutsemas näha,» märkis Saavik.

Õpilasmalev on suunatud noortele vanuses 13-18 eluaastat, mille eesmärk on töökasvatus ja sotsiaalse kompetentsi kujundamine. Möödunud aastal osales õpilasmaleva rühmades üle Eesti 4400 noort, neist 820 olid tallinlased.

Tallinna Õpilasmaleva tegevust kureerib Tallinna Linnavolikogu 20. veebruari 2003 otsusega loodud Sihtasutus Õpilasmalev. Sihtasutus Õpilasmaleva suurimad toetajad on Tallinna linn ja Eesti Noorsootöö Keskus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles