Kalevi staadioni naabrusse kavandatakse korterelamuid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistluse tänav.
Võistluse tänav. Foto: Google Street View

Tallinna linnavalitsus otsustas esitada linnavolikogule kehtestamiseks detailplaneeringu, mis võimaldab rajada Kalevi keskstaadioni naabrusse neli korterelamut.


Staadioni tn 1, Võistluse tn 3 ja Võistluse tn 7 kinnistute ning lähiala detailplaneeringu kohaselt saab 0,82 hektari suurusele maa-alale rajada kaks kuni kuue maapealse korrusega äriruumidega elamut, ühe kuni kuue maapealse korrusega ning ühe kuni nelja maapealse korrusega elamu. Parkimine on kavandatud peamiselt hoonete maa-alustele korrustele.

Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS. Planeeritud maa-ala asub Kesklinnas, Staadioni, Juhkentali ja Võistluse tänava vahelises kvartalis. Lõunast külgneb ala Kalevi keskstaadioniga.

Staadioni tn 1 kinnistul tegutseb City Motors AS, mis tegeleb autode müügi ja hooldusega, krundil asub mitu heas seisukorras hoonet. Võistluse tn 3 ja Võistluse tn 7 kruntidel paiknevad halvas tehnilises seisukorras hooned.

Planeeritud maa-ala kontaktvöönd on polüfunktsionaalne - ülekaalus on elamud, kuid on ka ärihooneid ja sotsiaalobjekte. Kontaktvööndisse jäävad hooned on kahe- kuni üheksakorruselised. Lähipiirkonnas asuvad erinevad rekreatsioonialad, koolid ja teised olulised sotsiaalse infrastruktuuri objektid..

Polüfunktsionaalsuse säilitamiseks on Staadioni tn 1 krundile planeeritud hoonetesse kavandatud ka äriruumid, mis turvalisuse aspektist on väga oluline, sest nii on tagatud inimeste kohalolek ja kontroll avaliku ruumi üle ööpäevaringselt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles