Bulgaaria pangaautomaadikelmid said kohtus karistuse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue direktiiviga luuakse pangakontode register.
Uue direktiiviga luuakse pangakontode register. Foto: swedbank

Harju maakohtu ees olid eile kaks bulgaarlasest kelmi, kes tulid Eestisse, panid pangaautomaadile pangakaartide kopeerimisseadme ja kukkusid juba järgmisel päeval kinni.

Aleksandar (34) ja Stefan (44) tulid mullu 1. detsembril Eestisse ja läksid öösel Viimsi kaubanduskeskuse SEB pangaautomaadi juurde, monteerisid sellele magnetkaardilugejast ja piilukaamerast koosneva pangakaartide kopeerimisseadme ehk skimmeri, kirjutab Õhtuleht.

2. detsembri õhtul märkas automaadi küljes seadet üks inimene, kes helistas panka – viimase töötajad tulid sularahaautomaadi juurde juba koos politseiga.

Kui paljude kaartide andmeid seade täpselt salvestada jõudis, eile kohtus kokkuleppemenetlusel osalenud prokuröri abi Maksim Kink öelda ei oska, aga kinnitab, et ühtegi kaarti selle seadme abil kopeerida ei jõutud.

Kohus karistas Aleksandarit ja Stefanit viiekuulise vangistusega, lisakaristuseks on pärast vangistuse ärakandmist Eestist väljasaatmine koos sissesõidukeeluga viieks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles