Vitsut lükkas tagasi umbusaldusavalduse Savisaare vastu

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Vitsut
Toomas Vitsut Foto: Toomas Tatar

Tallinna linnavolikogu keskerakondlasest esimees Toomas Vitsut tagastas Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioonile nende algatatud eelnõu umbusalduse avaldamiseks linnapea Edgar Savisaarele, viidates kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele.

Vitsut märkis, et vastavalt kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele (KOKS) ei saa juhul, kui varasem umbusaldus ei leidnud toetust, algatada samale isikule ja samal põhjusel uut umbusaldust kolme kuu jooksul.

25. märtsil ei leidnud linnavolikogu toetust umbusaldusavaldus Tallinna linnapeale, aga 17. aprillil esitatud uues avalduses toodud põhjendus on sarnane eelmisega ehk linnapea välispoliitilised seisukohad Ukraina kriisi küsimuses, teatas Tallinna linnavolikogu pressiesindaja,

«Seega on 17. aprillil üleantud umbusaldusavaldus vastuolus KOKSi paragrahvi 46 lõikes 8 toodud nõudega,» selgitas Vitsut IRLi fraktsiooni esimehele Eerik-Niiles Krossile saadetud vastuses, miks ta ei saa esitatud eelnõu menetlusse võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles