Tallinn sai Türgi partneri

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Ankaras 14.-16. aprillil toimunud Euroopa Liidu ja Türgi linnade partnerluskonverentsil sõlmis Tallinn koostööprotokolli Kagu-Türgis asuva Elazigiga ning kogemuste vahetamine on kavas ka Manisa linnaga Lääne-Türgis.


Juba maikuus tuleb Tallinna koostöösidemeid tihendama Elazigi viieliikmeline delegatsioon, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Programmi raames osalesid linnade konverentsil Ankaras 33 linna Euroopa Liidust ning 20 Türgist. Tallinna esindanud arengudirektori Kaarel-Mati Halla sõnul kindlustas ELi linnade tugev arvuline ülekaal konverentsil Türgile kui organiseerivale poolele laia valiku partnerite leidmiseks Euroopa Liidust. «Tallinna reaalsed kogemused ning rahvusvaheline tuntus olid aga peamiseks argumendiks, millega ka sealses konkurentsis peale jäime,» ütles Halla.

Tallinn sõlmis kavatsuste protokolli partnerluseks Türgi linna Elazig´iga kogemuste vahetamiseks peamiselt turismi ja jäätmekäitluse korraldamise valdkondades. Ühtlasi sõlmiti programmi väliselt suuline eelkokkulepe Manisa linnale Tallinna ühistranspordi tutvustamiseks. Riiaga kavatsuste protokolli allkirjastanud Manisa delegatsioon kavatseb sellest johtuvalt Riiat külastades põigata läbi ka Tallinnast.

Elazig on 9153 ruutkilomeetri suurune provints, mille samanimelise keskuse elanike arv on 406 300 inimest ning elanike arv kasvab aastas 5,7 protsenti. Kogu provintsis elab kokku 562 703 inimest.

Elazigis on kolm kolledžit, üheksa kutsekooli, neli instituuti ja konservatoorium. Elazigis ilmub kõige rohkem kohalikke ajalehti Türgis, linnas on ka kolm kohalikku telejaama, neile lisaks ka rahvusringhäälingu haru. Linna kaks tööstusparki on spetsialiseerunud toiduainete ja tekstiili tootmisele. Elazigi kesklinnast vaid 5 kilomeetri kaugusel asub 4000 aasta vanune iidne Harputi kindluslinn.

Vahetusprogrammi kohaselt teeb Tallinna delegatsioon sügisel Kagu-Türgis asuvasse linna vastukülaskäigu. Mõlema visiidiga seotud kõik kulud kaetakse ELi poolt rahastatavast ning Türgi ELi asjade ministeeriumi poolt kureeritavast Türgi piirkondade Euroopa Liidu alaste võimekuste kasvatamise programmist (türgikeelne lühend VABpro).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles