Piltuudis: Eri Klas sai «Kuldse maski» eripreemia

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Moskva Suures Teatris toimus möödunud nädalal «Kuldse maski» preemiate kätteandmine. Ainsa välismaalasena sai Venemaa mõjukaima teatripreemia Tallinna Filharmoonia kunstiline juht maestro Eri Klas. Tunnustatud Eesti dirigent on olnud aastakümneid seotud Moskva Suure Teatriga, samuti sealsete ooperiteatritega Helikon ja Novaja Opera.

Autasu märgib silmapaistvat panust teatrikunsti arengusse hooajal 2012/2013.  34 erineva nominatsiooni laureaatide autasustamine ja eripreemiate üleandmine on Venemaa teatrielu üks suursündmusi. «Minu jaoks on see elutööpreemia,» sõnas Klas. 

Koos  Eri Klasiga, saavad preemia veel Galina Voltšek (Moskva lavastaja, teatri «Sovremennik» asutaja), Mark Zahharov (Moskva lavastaja ja filmirežissöör), Nina Urgant (Peterburi karakternäitleja), Oleg Basilašvili (Peterburi filmi- ja teatrinäitleja), Anna Kuzmina (Jakuutia filmi- ja teatrinäitleja), Georgi Obuhov (Altai, Barnauli näitleja) ja Klarina Šadko (Uljanovski Draamateatri näitleja).

«Kuldne mask» on Venemaa suurim ja mõjukaim teatripreemia, mida jagatakse igal aastal erinevates kategooriates ning mille väljaselgitamiseks korraldatakse nominentide lavastustest terve suurejooneline festival. Sel aastal toimub festival toimub 20. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles