Lugeja: Balti jaama turg on nagu reis Venemaale

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana hea Balti jaama turg läheb põhjalikku remonti ja saab täiesti uue ilme.
Vana hea Balti jaama turg läheb põhjalikku remonti ja saab täiesti uue ilme. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinncity lugejad arvustavad turge: Tallinna peavaksali juures asuval Balti jaama turul on tuliseid pooldajaid ja vihaseid vastaseid.

«Balti jaama turg - pole vaja Venemaale sõita, saad selle emotsiooni täie rauaga 10 minutiga tasuta kätte, kui Balti jaama turgu ja kesturgu külastad,» põrutab üks lugeja. «Osta ei soovita küll midagi, kuna ükski Eesti ametnik pole sinna ilmselt kunagi jalga tõstnud. Stiilipuhas Venemaa.»

«Balti jaama turg on ühelt poolt koloriitne, aga siiski - niivõrd käidavas kohas, potentsiaalse Rail Balticu väravas siis selline visiitkaart?» paiskab teine õhku küsimuse. «Saab koerale konti ja endale suvel eesti talunike letist, mis parasjagu värsket on. Tihti kahjuks ei ole midagi peale kartulite ja lillede.»

Kuid Balti jaama turul on ka pooldajaid. «Käin Balti jaama turul. Pole see viimane nii kole midagi, kuigi vöiks parem olla. Keegi ütles, et ei leia lihalette. Need on seal tagumises turuhoones, on ka linnulihatoodete osakond. Köik on leitav, kui mõne korra ringi käid, edaspidi pole otsida vajagi,» kirjutab lugeja.

«Käisin Balti jaama turul, sest tasuta parkimine oli kiviviske kaugusel, kõrval oli Säästumarket, müüjad said aastatega tuttavaks - kohati oli leti taha jõudmise hetkeks lihakaup kenasti valmis pandud, kalavalik tegi tavaliselt marketitele silmad ette, suitsu sai plokikaupa osta, nänniputkadest sain hea hinnaga sandaale, mida mugav kodus kanda,» meenutab teine.

«Käin Balta turul ja mulle meeldib. LIha on värske, teenindus hea ja mutikestelt saab värskeid ning keemiavabu aia- ja metsasaaduseid osta. Linn võiks investeerida müügilettide arendusse ja heakorda, aga muidu super. Ka väga palju turiste liigub ning vaatab huviga ringi,» arvustab lugeja oma kommentaaris.

«Käib Balti jaama turul, see on lihtsalt ukse all. Muidugi on selline turg päris kohutav. Ülalpidamiskulud ehk väiksed, aga näiteks liha-vorstilette kümneid, enamuses üks ja seesama toodang. Tohutult riiete müügibokse,» arvustab teine lugeja. «Väga tahaks loota, et kui selle asemel kord kaubanduskeskus tuleb, siis suur osa kaubavalikust jääks alles, aga tsiviliseeritumal moel, koos värske kala müügiga.»

Ta pakub veel tulevikustsenaariume: «Kõikvõimalikud toidukaubad, mida õues erinevatel lavkadel müüakse koos kila-kolaga nurga taga ja kasutatud asjade müügiga - needki võiks kuskil läheduses alles jääda. Sest ei saa ju öelda, et need ostuvõimalused pahad oleks. Ärimehed võiks paljude nende puuviljade, mooside, kosmeetika, kalapüügivahendite jm jaoks leida mõne angaari vms,» pakub lugeja. «Jaamahoones asuv turg peaks aga muidugi kaduma, linn selle endale ostma ja tegema sinna korraliku jaamahoone. Kus asub kõik see, mis pealinna visiitkaardi jaoks oluline, kassadest kuni politseipunktini.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles