Heakorrakuul toimuvad koristustalgud kõikides linnaosades

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heakorratalgud Kadriorus.
Heakorratalgud Kadriorus. Foto: Peeter Langovits

Homme algava traditsioonilise Tallinna heakorrakuu talgud toimuvad Soome lahe aasta tähistamise raames peamiselt mere- ja veekogude äärsetel aladel ning linnaelanike kaasatakse oma koduümbruse korrastamisse.


Heakorrakuu avaüritus on ülemaailmsel Maa päeval, 22. aprillil kell 11.30, mil Tallinna Mustamäe Gümnaasiumi juures istutakse algklasside osavõtul kolm iluõunapuud.

Linnakoristamise kampaania eesmärk on suurendada elanike keskkonnateadlikkust ja teha pealinn Tallinna päevaks, 15. maiks üheskoos puhtamaks ja ilusamaks. Heakorrakuu tunnuslause on «Lööme linna läikima!».

Avatalgud toimuvad 26. aprillil Stroomi rannas Põhja-Tallinnas heakorratalgute ja kogupere üritusega. Pärast koristustööd mere ääres ja rannapargis toimub kontsert, pakutakse talgusuppi ning talguliste vahel loositakse auhindu.

Kuu jooksul toimub kõikides linnaosades erinevaid heakorraüritusi, mida korraldavad linnaosavalitsused koostöös mittetulundusühingute ja korteriühistutega. Seoses Soome lahe aastaga ühineb Tallinn 10. mail 2014 üleeuroopalise algatusega «European Clean-up Day».

Seetõttu korraldavad kõik linnaosad, lisaks oma tavapärastele heakorrakuu talgutele ja tegevustele koristustalgud ka 10. mail. Võimalusel toimuvad talgud mere, jõe või muu veekogu ääres:

Põhja-Tallinnas algavad talgud 10. mail kell 10 Pelguranna tänaval Kopliranna ja Puhangu tänavate vahel, Kesklinnas kell 10 Russalka rannaalal, Lasnamäel kell 11 Pirita jõeoru maastikukaitsealal, Kristiines kell 11 Löwenruh pargis, Pirital kell 11 Pirita rannametsas, Mustamäel kell 10 Sütiste parkmetsas, Haaberstis kell 10 Kakumäe poolsaare ida- ja läänekaldal, Nõmmel kell 11 Hüppetorni metsas Raja tänava piirkonnas ning Aegna saare talgutele toimub väljasõit Kalasadamast kell 11.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles