Mihhail Korb: Keskturg teenindab kogu Tallinna ja vajab kiiresti korrastamist

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kesklinna vanem Mihhail Korb rääkis videointervjuus Tallinncityle, et suurematest projektidest, mida kesklinnas täna oluliseks peetakse, on keskturg üks neist, mis peaks linna abiga muutuma oluliseks tulevikukohaks pealinna linnaruumis.

Korbi sõnul on Tallinnas mitmeid olulisi suuri projekte, mis tema hinnangul 10 või 15 aasta pärast peaks korda tehtud saama. «Suureks probleemiks näen ma Keskturgu, mis vajaks uut ilmet ja selles suunas tuleb hakata tööd tegema,» ütles Korb.

Tänast seisu kommenteerides, märkis Korb, et algust tuleks teha võimalikult kiiresti detailplaneeringuga. «Mulle teadaolevalt sai asi kinnistatud ja omanik sai riigi käest oma kinnistu kätte. Nüüd peaks omanik asuma detailplaneeringu koostamise juurde, et Keskturgu kuidagigi edasi arendada.»

Korbi sõnul kavatseb ka linn planeeringus osaleda ja olla selle koostajale heaks partneriks. «Teisisõnu suunajaks, kes aitab seda asja kiiresti menetleda, et linn saaks maksimaalselt kiiresti praktiliselt linna südamesse uue huvitava ja olulise funktsiooniga piirkonna, kus saaks teeninda päris suurt inimeste arvu. Ma ei liialda, kui ütlen, et Keskturg teenindab täna kogu Tallinna.»

Vaata Tallinncity videointervjuud vendade Korbidega (Nikolai ja Mihhail Korb) alates 3.40.

Keskturu arengutest lähemalt loe esmaspäevasest Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles