ERR.ee: nädala lõpuni saab tutvuda Kalaranna detailplaneeringuga

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Tallinna linnaosavalitsuses saab nädala lõpuni tutvuda linnahalli ja Patarei vangla vahelise ajaloolise Kalaranna piirkonna detailplaneeringuga.

Seitsme aasta jooksul välja töötatud planeering pälvib aga teravat kriitikat ning valminud on alternatiivne Kalasadama ümbruse ruumilahendus, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Arhitekt Jaan Tiidemann, kes elab Kalamajas kohe arendatava, pea 15-hektarise Kalaranna maa-ala veerel, on veendunud, et detailplaneering, millega huvilised sel nädalal Põhja-Tallinna linnaosavalitsuses tutvuda saavad, eraldab linna merest veel enam kui seal praegu laiutav võsastunud tühermaa.

Nii on Tiidemannil lisaks oma ettepanekule sellest, milline Kalaranna piirkond tulema peaks, valminud ka tõlgendused juba linnavalitsuses vastu võetud Nordprojekti detailplaneeringust, kus viimase kitsaskohad Tiidemanni sõnul rõhutatult välja joonistuma peaksid.

Arhitektuuribüroo Nordprojekt peaarhitekt Meeli Truu ütles, et Tiidemanni tõlgendus Nordprojekti detailplaneeringust on väär ning rõhutatult kole.

Tallinna peaarhitekt Endrik Mänd Kalaranna mereäärset planeeringuala Tiidemanni kombel uueks Lasnamäeks ristima ei rutanud.

Ometi kinnitas Mänd, et kõiki ettepanekuid arvestatakse ning ei välista, et planeeringus tuleb hoonete esialgset kõrgust tõepoolest mõnevõrra kärpida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles