Salme kultuurikeskuses oli Lihavõttejänku pidu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oleviste Hoolekanne, Peeteli kirik ja Põhja-Tallinna valitsuse sotsiaalhoolekande osakond korraldasid 20. aprillil, Ülestõusmispühadel, Salme kultuurimajas linna vaesust kogevate perede lastele rõõmsa Lihavõttejänku peo.


Kutsutud oli 620 inimest ja umbes nii palju võis korraldajate hinnangul kohaletulijaid ka olla. «Peo eesmärk on tutvustada sihtgrupi hulka kuuluvatele peamiselt vene keelt kõnelevatele lastele Eesti lihavõttekombeid ja traditsioone. Ürituse toon on kristlik, Ülestõusmispühade kommetest räägib lastele Metodisti kiriku vene koguduse vanempastor,» rääkis MTÜ Oleviste Hoolekanne esindaja Riina Solman.

Heategevuslikus korras esines lastele ja nende vanematele Tanja Mihhailova ja kohal olid Sidepataljoni sõdurid, kes aitasid lastele mänge korraldada ja peol korda hoida. Kõikidele kutsututele pakuti ka süüa ning iga pere sai kaasa toidupaki.

Solmani sõnul on toidupakkidega alati aidanud mõni suur kaubanduskett, seekord pani õla alla Selver. «Need ei ole sellised toidupakid, mida me kirikus Toidupanga varudest kokku pakime, need on ikka tõelised pühadepakid, mis sisaldavad selliseid asju, mida lapsed iga päev ei pruugi saada,» rääkis Solman. Pakkides on rohkesti puuvilju, mett ja maiustusi.

Oleviste Hoolekanne kutsub kõiki üles annetama toidupakkide fondi Oleviste kiriku kodutute jaoks mõeldud kontole märksõna all: «vaesust kogevatele lastele».

Oleviste kogudus
A/a: EE911010220025984010
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles