Loomaiatöötajad pidid vastsündinud põrsad oma hoolde võtma

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõeseapõrsad söömas.
Jõeseapõrsad söömas. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Möödunud nädalal sai Tallinna loomaaed juurde jällegi loomapoegi. Teiste seas poegis ka Aafrika päritolu oranžikarvaline jõeseaemis, kes ei tahtnud aga oma põrsakestest välja teha.

Üle loomaaia lendavad kaagatavad haneparved. Veskimetsa alune on ülastest valge, kõikjal lendlevad liblikad. Soojalaine kutsub kevadet nautima.

Pisitasa tuleb juurde ka loomapoegi. Möödunud reedel koorus inkubaatoris esimene kaljukotkatibu ja sündis viis põrsakest vietnami rippkõhtseal. Esmaspäeval said nii lakklambautt kui kameruni kääbuskits maha kahe tallekesega. Kolmapäeval sündisid kaksikud troopikamaja kääbusmarmosettidel.

Nädala sündmusterohkeimaks päevaks kujunes aga möödunud teisipäev. Varahommikul koorus uhkete vanalindude valjude häälitsuste saatel kaameraga varustatud hiid-merikotka pesas esimene tibu.

Öösel poeginud Aafrika päritolu oranžikarvaline jõeseaemis aga ei tahtnud oma kolmest vastsündinud põrsakesest välja teha ja nii kosuvad notsud nüüd loomaaiatöötajate hoole all.

Pesitsema asunud habekakkude pesast leiti kaks esimest muna.

Tagasi basseini rahva ette pääses emane hallhüljes. Taaskohtumine isahülgega möödus rahulikult. Hallhülgepoeg aga veel rahva ette ei jõua. Hülgeema rasvarikka piima peal kuu aega kosunud priske hülgepoiss peab nüüd õppima iseseisvalt hakkama saama. Ta nätsutab juba usinalt kala ja võtab veeprotseduure esialgu kitsukeses vannis.

Varakult, veebruari algul pesitsema asunud merikotka pesas, kus esimese koorunud tibu häälitsusi kuuldi juba 12. märtsil, märgati nüüd ka teise tibu pead üle pesaääre alla piilumas.

Neljapäeval, 17. aprillil 10-aastaseks saanud amuuri leopard Darla kolmel pisipojal on silmad juba avanenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles