Mupo hoiatab: varsti hakkame risustajaid täie rauaga trahvima

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna munitsipaalpolitsei lubab, et pärast heakorrakuu lõppu prügihunnikute tekitajatele enam armu ei anta – tabatud reostajatele määratakse maksimumtrahvid.


Möödunud reedel tabas munitsipaalpolitsei patrull otse teolt Narva mnt 133 kinnistu risustaja: kaks noormeest loopisid järelhaagisest teeäärsele haljastusalale ehitusprahti ja kasutatud telliseid. Patrull fikseeris olukorra.

Järgmisel päeval tegi patrull taaskord kontrollsõidu Narva mnt 133 kinnistule. Seekord tabati teolt kaks ehitusmeest, kes vedasid lähedalolevalt, väidetavalt lammutatava ehitise kinnistult käruga telliskive samasse kohta, kuhu eelmise päeval oli tekkinud ehitusjäätmete hunnik.

«Üks meestest põgenes, teise mehe väitel käskinud lammutatava maja omanik tellisejäätmed minema toimetada. «Viige, kuhu tahate,» olevat tööandja öelnud. Ehitusmehed leidsid sõidutee äärse ala sobiva koha olevat, kuhu ehitusjäätmeid ja telliseid visata, Mupo algatas meeste suhtes väärteomenetluse Tallinna linna heakorraeeskirja rikkumise eest,» rääkis mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

Ta lisas, et loodetavasti saab linn heakorrakuu raames palju meeldivama ja puhtama väljanägemise ning pärast selle lõppu tabatavatele risustajatele kavatseb mupo määrata maksimumtrahvid.

«Tallinna linna heakorraeeskirja eiramisel ulatub maksimumtrahv füüsilisele isikule 400 euroni ja juriidilisel isikul kuni 1300 euroni. Mupo kutsub heakorrakuu raames inimesi rohkem hoolima oma linna puhtusest ning lõpetama vastutustundetu prügistamise ja risustamise. Erilise tähelepanu alla võetakse Lasnamäe piirkond, kus viimasel ajal on täheldatud palju rikkumisi,» lausus Hunt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles