Tallinn toetab suviseid supijagajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supiköögiteenust vajavate inimeste arv on Tallinnas kasvanud.
Supiköögiteenust vajavate inimeste arv on Tallinnas kasvanud. Foto: Erakogu

Tallinna abilinnapea Merike Martinson ütles, et linnavalitsus otsustab tõenäoliselt järgmisel nädalal, kuidas ja kui suure rahaga toetada täiendavalt lastele supi jagamist suvel.

Nõmmel on sealne lastekaitseliit koos UNICEF-ga hakanud korraldama kohalikele lastele supi jagamist. Linn toitlustab aga suvel kõigi linnaosade sotsiaalkeskustes abi vajavaid lapsi. Peale selle on Martinsoni sõnul kavas laiendada toidutalongide ja -pakkide jagamist raskustesse sattunud peredele.

«Tänasel nõupidamisel püüdsimegi hinnata, kui palju suvist suppi vajavaid lapsi Tallinnas kokku on,» ütles abilinnapea. «Sai selgeks, et veel täiendavalt vajab suvist toitlustamist 90 last neljast linnosast – Piritalt, Nõmmelt, Lasnamäelt ja Põhja-Tallinnast. Nende toitlustamine korraldatakse kas noorte- või vabaajakeskutses või sotsiaalkeskustes. Suppi hakkavad jagama vabatahtlikud.»

Vabatahtlikud supijagajad soovivad linnalt rahalist abi. Otsuse selle kohta peab linnavalitsus tegema lähiajal. Raha tuleb linna reservfondist.

Martinson mainis, et lastele jagatakse mitte ainult suppi. Tegemist on koolilõunaga sarneneva toiduportsioniga, mille hinnaks kujuneb 18 krooni. Toitu jagatakse igal tööpäeval esmaspäevast reedeni.

Abilinnapea lisas, et ka päevakeskustes on viimasel ajal suurenenud abi vajavate laste hulk. Kokku on kasvanud supiköögiteenust soovivate inimeste arv 132 võrra. Linnaosade sotsiaaltöötajad on seisukohal, et kõige parem viis on selline, kui lapsed saaksid oma söögi kaasa võtta ja kodus seda süüa.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles