Erakorraline istung tühistati: Savisaarele avaldatakse umbusaldust liiga tihti

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Erik Prozes

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut tühistas erakorralise istungi, mille ta oli paar tundi varem 2. maiks kokku kutsunud. Erakorralisel istungil pidanuks volikogu arutama opositsiooni esitatud umbusaldusavaldust linnapeale Edgar Savisaarele.

Umbusaldusavalduse sisuga tutvumisel leidis Vitsut, et see ei vasta seaduses sätestatud tingimustele. Nimelt seab kohaliku omavalitsuse korralduse seadus (KOKS) piirangu korduva umbusalduse algatamiseks: samale isikule ei saa samal põhjusel esitada umbusaldust sagedamini kui kolme kuu tagant.

«Esmane tutvumine täna esitatud eelnõuga näitas, et selles toodud põhjus umbusalduse avaldamiseks on sama kui 25. märtsil hääletusel olnud umbusaldusel,» ütles volikogu esimees. Lõpliku hinnangu eelnõu vastavuse kohta KOKS-ile annavad Vitsuti sõnul mõne päeva jooksul juristid, aga 2. maiks määratud erakorralise istungi ta tühistas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles