Viimsi vald võtab Soosepa lasteaia enda kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soosepa elamuala.
Soosepa elamuala. Foto: Liis Treimann

Viimsi vald soovib järgmise aasta 1. jaanuarist muuta seni erakätes olnud Soosepa lasteaia munitsipaallasteaiaks. Muudatuse põhjus on eralasteaia finantsraskused, mis oleksid võinud viia lasteaia sulgemiseni.

Soosepa lasteaed on Viimsi valla suurim eralasteaed. Lasteaiaks ehitatud hoone valmis 2008. aasta alguses ning seal käib 90 last.
 
«Probleemid Soosepa lasteaiaga algasid jaanuaris, kui Sampo pank andis meile märku, et kinnistu omanikul on probleeme võla maksmisega ning soovitas alustada läbirääkimisi lasteaia tuleviku osas,» ütles Viimsi vallavanem Haldo Oravas. «Kinnistut ootas sundmüük. Eralasteaia ehitust finantseerinud Sampo pank jõudis veendumusele, et senise koostöö jätkamine panga, kinnistu omaniku ja operaatori vahel ei ole võimalik ning kuna ühe võimalusena kaaluti omaniku poolt ka operaatoriga rendilepingu lõpetamist, ähvardas lasteaeda sulgemine.»

Oravas lisas, et vallale toob lasteaia muutmine valla  munitsipaallasteaiaks ainult täiendavat kulu. Selle aasta eelarves puudub Viimsil raha täiendava munitsipaallasteaia pidamiseks. Vajalikud summad saab vald eelarvesse lisada alles 2011. aastaks.
 
Kohad jäävad alles lasteaias praegu käivatele lastele. Lapsevanematele hakkab kohatasu olema senise 2500 krooni asemel 780 krooni kuus. Vallale maksab koht munitsipaallasteaias oluliselt rohkem.  See suurendab järgmise aasta valla eelarvet kolme miljoni krooni võrra. Viimsi hakkab rentima Soosepa lasteaia hoonet hinnaga 100 krooni ruutmeeter.
 
«Viimsi vallavalitsuse jaoks on mõistlik kinnistut üürida vaid juhul, kui seal asuva lasteaia pidajaks saab vald ise,» sõnas Viimsi abivallavanem Urve Palo. «Vald on pidanud läbirääkimisi nii omaniku kui praeguse rentnikuga ning leidsime, et parim lahendus on muuta Soosepa munitsipaallasteaiaks. Viimsi vald hakkab lasteaia hoonet rentima ning seal lasteaeda pidama. Aasta alguses Viimsi vallavalitsuse poolt väljakuulutatud lasteaedade rendikonkursi tulemused näitavad, et tänaseks pakutud Soosepa lasteaia rendihind vastab turuhinnale.»
 
Praegu on Viimsi lasteaiajärjekorras 1013 last. Koolieelse lasteasutuse seadus sätestab, et kohalikul  omavalitsusel on kohustus  tagada lasteaiakoht igale lapsele, kelle vanemad seda soovivad.
 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles