Kevadpühad: kuidas tähistatakse pealinnas lihavõtteid?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihavõtted Rocca al Mare vabaõhumuuseumis.
Lihavõtted Rocca al Mare vabaõhumuuseumis. Foto: Peeter Langovits

Tallinncity uuris, milliseid lihavõttepühadega seotud üritusi Tallinnast leiab.

Reedel, 18. aprillil kell 19 toimub Estonia kontserdisaalis suure reede kontsert. Esinevad Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester dirigent Tõnu Kaljuste juhatusel, soleerivad Ksenja Kutšukova (sopran), Helen Lepalaan (metsosopran). 

Kõlavad Erkki-Sven Tüüri «Reekviem» ning Joseph Haydni «Lunastaja seitse viimast sõna ristil». Viimase kohta ütleb tutvustus, et tegemist on näiliselt lihtsa ja askeetliku, nappide tugevate joontega heliteosega, mis annab edasi ristilöömise loo tundevarjundeid. Pilet 12 eurot, sooduspilet 9 eurot õpilastele, tudengitele ja pensionäridele.

Laupäeval, 19. aprillil kell 12 annab vaikse laupäeva kontserdi Tallinna Ülikooli kammerkoor. Kõlab Pärdi, Palestrina, Whitacre'i jt looming. Piletid hinnaga 2 -3.50 eurot müügil enne kontserdi algust kohapeal.

Pühapäeval, 20. aprillil kell 11-16 saab Eesti Vabaõhumuuseumis tutvuda muistsete kevadpühakommetega. Saab värvida mune, mängida munamänge, punuda paelu, kiikuda ja tutvuda vanade kevadpühade kommetega. Tavapilet maksab 4, sooduspilet 2 ja perepilet 8 eurot.

Tallinna Botaanikaaed pakub 17- 20. aprillini võimalust tutvuda palmide ja piiblitaimedega. 18. aprillil müüb Aiamaailm.ee botaaniakaaias kvaliteetseid köögiviljade ja maitsetaimede seemneid, samuti leiab sealt lilleseemneid. 20. aprillil toimuvas töötoas saab aga lihavõttemune kaunistada.

 Kas olete kuulnud jalutavatest palmidest, tondipalmist või sugumuutvatest palmidest? Vastuse leiate meie näituselt.

Tallinna Botaanikaaed kutsub 17.-20. aprillini näitusele „Palmid ja piiblitaimed“.

Reedel, 18. aprillil müüb Aiamaailm.ee kvaliteetseid köögiviljade ja maitsetaimede seemneid, samuti lilleseemneid.

Pühapäeval, 20. aprillil on avatud lõbus lihavõttemunade värvimise töötuba.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles