ERRi hoone ala planeering sai kehtestamisküpseks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline pidi tulevikus välja nägema rahvusringhäälingu uus maja Tallinnas Tuisu tänaval.
Selline pidi tulevikus välja nägema rahvusringhäälingu uus maja Tallinnas Tuisu tänaval. Foto: ERR

Tallinna linnavalitsus otsustab kolmapäeval Eesti Rahvusringhäälingule uue hoone rajamise eelduseks oleva detailplaneeringu kehtestamise otsuse eelnõu Tallinna linnavolikogule esitamise.

Tuisu tn 21 ja Rahumäe tee 3 kinnistute detailplaneering loob võimaluse rajada 8,82 hektari suurusele maa-alale kuni viie maapealse ja ühe maa-aluse korrusega ühiskondlik ehitis - Eesti Rahvusringhäälingu hoone. Lisaks annab detailplaneering võimaluse rajada alale parkla, jäätmemaja ja alajaam ning paneb paika heakorrastuse, haljastuse, juurdepääsuteede, parkimise ja tehnovõrkudega varustamise põhimõttelise lahenduse.

Detailplaneering sisaldab Tallinna üldplaneeringu muutmise ettepanekut, mille kohaselt muudetakse üldplaneeringus ette nähtud riigikaitseline ala ühiskondlike ja puhkeehitiste alaks, liiklusalaks ning metsa-, pargi- ja loodusliku haljasala alaks.

Ala on hoonestamata, tehnovõrkudega ühendamata ning osaliselt kaetud ehitus- ja lammutusjäätmetega.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Eesti Rahvusringhääling, detailplaneering algatatud Tallinna Linnavalitsuse 25. juuni 2008 korraldusega. Detailplaneeringu koostas Linnaruumi OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles