Lihavõtted pealinna ja ümbruse söögikohtades: mida pakutakse?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Kaheksa Jalga Kõue-Triigi mõisas
Restoran Kaheksa Jalga Kõue-Triigi mõisas Foto: SCANPIX

Tallinncity uuris pealinnas ja selle lähedal olevate restoranide eripakkumisi kevadpühadeks: mida pakutakse ja kuhu oodatakse?

Rikkalik lihavõtte brunch Cafe Lyonis

20. aprillil kell 11-14 toimub Prantsuse kohvikus Cafe Lyon rikkalik lihavõtte brunch, mis pakub maitseelamusi kõigile hea söögi armastajatele. Menüüs on rohkelt Prantsuse köögi suupisteid, salateid ja pirukaid. Näiteks on valikus kanasalatit «Printemps de rêves», laimi ja ürtidega soolatud forelli, brokoli-juustu quiche´i, erinevate lisanditega kanapeesid, forellimarja ning ürdikreemiga lihavõttemune jt. Laualt ei puudu ka Cafe Lyoni erinevad pirukad, mida valmistatakse kohapeal algusest lõpuni käsitööna.
Magusasõbrad leiavad brunch´ilt  «Paradis de fruits» salatit, šokolaadi- ja vaniljekreemiga profitroole, rabarebri-clafoutis`t, Lyoni pashat maasikate ja šokolaadiga. Lihavõtte-brunch´i hind on 19 eurot sööja kohta, lastele vanuses 5-12 eluaastat 10 eurot. 

Kevadpühade brunch Restoranis Senso 

20. aprillil  kell 12 - 15.00 toimub restoranis Senso kevadpühade brunch. Saabujaid ootab tervitusjook, mõistagi on laual värskelt küpsetatud leivad ja ciabattad ning kõikvõimalikud hommikusöögid, mitmed erinevad salatid ja võileivad, vürtsikad Tai kalakoogid aedviljavoki ja terava karrikastmega, veis punase veini hautises kartulipüree ja trühvliõliga, aeglaselt küpsetatud lambakints ürdi-kuskussiga ning palju muud head-paremat. Rikkalikus magustoiduvalikus leidub mõistagi ka pasha apelsinisalati ja siirupiga. Hiline rikkalik hommikusöök maksab 25 eurot ühe sööja kohta, alla 16 aastased lapsed saavad brunchi nautida poole hinnaga ning kuni 6aastastele on pidusöök tasuta. 

Lihavõttemenüü Kõue mõisa restoranis

Tallinna lähedal Kõue mõisas asuv restoran Kaheksa Jalga ootab samuti lihavõttelauda. Erimenüü maksab 30 eurot sööja kohta ja kehtib 16, 17, 19 ja 20.aprillil 2014.

Eelroogadeks pakutakse Benedicti pardimuna (pošeeritud pardimuna mõisas tehtud inglise muffini, närtsitatud spinati ja hollandi kastmega) ning laual valmivat aedviljasuppi 62 kraadi juures valminud kalkunimuna ja mõisa veranda ürtidega.
Pearoogadeks veise sisefilee Kõue metsa kukeseene risotto ja suitsuse lillkapsa-peterselli kastmega ning pikalt küpsetatud pardikoib kartuli-kappari suflee, mõisa kohupiima ja õuna-wasabi kastmega. Desserdiks pakub restoran pain perdu'd (klassikaline prantsuse dessert avantgarde võtmes hanemuna-peekoni jäätise ja vahtrasiirupis karamelliseeritud peekoniga) või värskendavat sidrunidesserti hanemunast mõisa leedripuu jäätise ja tüümiani-pistaatsia küpsisega
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles