Kohus vahistas antiigipoe röövis kahtlustatava mehe

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalselt rasketel aastatel kasvab ka kuritegevus.
Sotsiaalselt rasketel aastatel kasvab ka kuritegevus. Foto: Margus Ansu

Harju maakohus vahistas möödunud nädala lõpus mehe, keda kahtlustatakse aprilli lõpus toime pandud antiigipoe röövis.

Rolandit (32) kahtlustatakse selles, et ta sisenes 26. aprillil 2010. aastal veidi enne kella 10 hommikul röövimise eesmärgil Tallinnas Voorimehe tänaval asuvasse antiigipoodi. Eelnevalt oli kahtlustatav oma näo selle varjamiseks üle värvinud. Kahtlustuse kohaselt kasutas ta kaupluses töötanud 70-aastase mehe suhtes vägivalda ja röövis sealt sularaha ning erinevaid esemeid koguväärtusega 75 000 krooni.

Peksmise tagajärjel sai poemüüja tõsiselt vigastada ja vajas haiglaravi.

Politsei tabas Rolandi eelmise nädala reedel ja laupäeval taotles prokurör kohtult tema vahistamist.

«Kahtlustatav on varem viiel korral kriminaalkorras karistatud ning pani uue kuriteo toime katseajal. Samuti kasutas ta röövimisel eaka inimese suhtes jõhkrat vägivalda. Seetõttu on alust arvata, et vabadusse jäädes võib ta jätkata uute kuritegude toimepanemist,» selgitas Põhja ringkonnaprokurör Natalia Miilvee.

Põhja Prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse vanemkomissari Reimo Raiveti sõnul on taoline jõhker röövimine väga tõsine kuritegu ning politsei jaoks on selliste kuritegude avastamine üks tähtsamaid prioriteete. «Hoolimata sellest, et antud juhul üritas kurjategija oma nägu varjata, aitasid kogutud tõendid poes töötanud meest peksnud isiku väljaselgitamiseni jõuda ning ta kinni pidada».

Kriminaalasja menetletakse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb röövimist. Sellise kuriteo eest näeb seadus karistusena ette 3-15-aastast vangistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles